Sista inlägget 2008?

Har varit borta ett tag och har varken haft tid eller ork att skriva. Är hemma själv då jag åkte hem från Dalarna tidigare än N. och L. Har nydligen avslutat mitt LOTR-maraton.
   Börjar känna mig lite ensam här hemma nu och längtar tills N. och L. kommer hem. Under tiden får jag roa mig med lite film, för det är alldeles för sent att städa eller göra något annat nyttigt.
   Snart är det nyår och det firas här hemma. Syrran och hennes pojkvän skall komma hit. Vi försöker få lite andra att komma, men det verkar gå lite trögt.
   Som ni kanske märker är jag väldigt kortfattad och har igentligen inte någon lust att skriva, så nu skall jag avsluta och återkommer troligen inte fören 2009

Julafton

Nu har vi kommit hem efter ett firande med en massa människor hos far. N. har inte sovit mycket idag eller ätit mycket. Börjar bli lite orolig. Men förhoppningsvis så sover han bättre nu i natt.
   Hos far har vi ätit mycket och fikat. Fick några julklappar också, så snäll hade man varit i år igen. N. kollade skepptiskt på tomten, som var min far i bara en mask. N. Fick en fotboll av sin faster som han gick runt och sparkade på. Det skall börjas i tid =)
   Innan vi åkte så han vi med ett spel som syrran fick av oss. Det heter "Med andra ord" och var roligt. Jag och syrran hamnade i samma lag och vann det hela.
   Nu är det snart dags för sängen. Imorgon blir det relativt lung. Lite packande och film kollande skulle jag tro.


GOD JUL

4.e Advent

Under dagen så åkte vi och införskaffade det sista som behövdes till granen. För på kvällen så skulle vi klä den. Det vart en hel del "krimskrans". Det tog nästan en timme att fälla upp granen och trä trådar i alla kulor som inte hade det sen tidigare. Sen satte vi på lite glögg och började pynta granen.





Efter att vi har installerat granen så har N. tyckt att det har varit himla roligt att leka och gnaga på kulorna. Vi satte de fulaste/de som är i plast längst ner på granen. De kulorna är även väldigt lättbrttagliga. Så det gör inte så mycket när N. kommer och drar i de kulorna.




P.S. när N. föddes så fick han en sparbössa i form av en stor nappflaska, som N nu har hittat och leker med.


Lilla julafton

I helgen så firade vi lilla julafton hemma hos N´s farmor. Dagen till ära hade N. fått använda den dräckt som TG hade tagit med sig ifrån Afrika. När vi kom dit så hade inte T. kommit hem ännu så vi gick in till M´s rum där hon höll på att laga mat. När hon såg att N. följde med in i rummet så kom en låda med leksaker till N. fram.



N. var inte sen med att visa att han vill och kan gå, med lite hjälp. Så efter ett tag så fick han lov att öppna en julklapp innan alla andra. Han vart mycket glad över sin Lära-gå-vagn.



Efter maten så vart det julklapps utdelning. M. hade visst varit snällast av alla i år. Tätt efter var N. följt av L.


Barnmatsefterburksrätt

Julen närmar sig med storm steg, och jag har blivit förkyld. Stundtals så har jag så ont i bihålerna att jag får ont i huvudet. Känner ofta att jag borde göra saker, men orkar inte.
   Igår var vi i alla fall ut och shoppade lite och sen klädde vi granen. Idag var jag ut och köpte de sista julklapparna.

Sista luckan

Japp, nu är jag frame vid den 24:e luckan. Jag har inte haft låtarna i någon specisll ordning, då allt vart lite spontant, efter att ha lagt upp två jullåtar, så kom idén. Men mot slutet så fick jag verkligen fundera innan jag kunde komma på någon låt jag inte hade tagit. Ville ju inte ta de vanligaste låtarna. Så som "White Christmas" och "Rudolf med röda mulen".
   Men den jag hade igår och den som jag kommer ha idag, hade jag helt glömt bort frma till i förrgår. Även så glömde jag bort Triad's fina låt "tänd ett ljus", som jag sen hade med i slutet av kalendern.
   Nu skall vi inte glömma bort andra bra låtar, men som jag inte ville ha med här. Först har vi ju kungen själv som gjort "Blue Christmas", och på tal om kunden så har ju Hej Baboriba gjort en jullåt där de "leker" kungafamiljen. Kung för Bingolotto var ju så klart Leif "Loket" Olsson. Han har så klart varit med och gjort jullåtar han med. Den första jag tänker på är "Vart tog Jultomten vägen" den andra jag tänker på är en duett med Harald Treutiger, som heter "En riktigt God Jul"
   Om vi sen går tillbaka till kungar, så är ju Monty Python helt klart kungar inom den engelska humorn. Eric Idle har så klart gjort en jullåt som heter "Ho ho fucking ho" Några svenskar som var raggarkungar förr var ju Ronny & Ragge som gjorde låten "Tomten är full". Sen finns det en låt som jag inte vet vilka det är som har gjort och det är låten "Om jag får en El-Gitarr till jul" och den är ju kung i sig.
   Men nu till årets sista lucka och detta kan nog vara den bästa jullåten


Tant Grön

Idag var Tant Grön och hälsade på sin gudson. N. verkade uppskatta det hela då han klättrade över mig till TG, där han lade sig ner och skrattade. TG var även uppe och gick med N. och det gillar han ju så himla mycket.
   Innan TG kom så var jag och N. runt på stan för att leta julklappar, men jag ångrar att jag inte skaffade de jag tänkte på från nätet. Nu känns det somom det är försent och att leveransen kan komma försent. Hittade inte mycket på stan, men skall ner på stan nästa vecka igen, den gången utan N.

Dagens Lucka


Att leva i en stumfilm

Idag när L. kom hem från skolan så kunde hon knappt prata, hon berättade att tidigare under dagen kunde hon inte prata alls. Nu är det tillbaka till att inte prata alls.
   Hela familjen hade blivit bjuden till A-S som skulle ha lite fika. Men L. följde inte med då hon inte kunde säga något, och hon hade troligen bara ansträngt rösten, genom att "reflexprata". MEn jag och N. gick i alla fall dit. Jag gick ganska sen och var där någon minut efter 14 då vi skulle vara där. Men jag var först på plats ändå. Precis när jag klätt av mig och N. så ringde det på dörren och nästa person kom.
   Förutom jag och N. så var det två mammor som jag aldrig sett förr, och så grannen C. Det var viss två som hade blivit sjuka och en som hade fått punktering.
   Jag vart lite av en barnvakt då Calle inte ville vara på golvet då C var borta och hämtade den äldre ungen hos dagmamman.
   Efter ett tag så började L. skriva meddelanden till C och A-S om att jag inte hade mobilen på och att hon började sakna mig och N. Vi försökte locka över henne vi SMS, men hon beslöt sig för att inte komma. Så jag och N. fick ta på oss våra kläder och gå hemmåt. Men det var ganska lagom, för N. vart väldigt gnällig när vi kom hem och det tog inte långtid innan han fick gröt och la sig för natten.

Dagens Lucka


Årets första julbord

Idag har jag och n. varit iväg på julbord på mitt jobb. Ugn kom förbi vid ett tiden och hämntade oss. På vägen kom jag på att jag hade glömt mina inpasseringskort och fick ringa och besöksanmäla oss båda.
   Väl framme så fick vi våra passerkort och gick in till sambandcentralen där alla ville hälsa. Det var upp dukat med bullar och kakor och lite godis. Sen så vart det APT, det var en ganska värdelös APT. Jag vet inte om jag känner så då jag inte kommer ha något med de saker som togs upp att göra, fören jag kommer tillbaka i sommar, men det var kul att medverka i alla fall.
   Efter APT så fick vi lite slötid och då passade jag på att kolla min lönespec för Decembermånad. Jag har ju fått 0 kr de senaste månaderna då jag får pengar från försäkringskassan. Men jag var ju in på jobbet här om veckan och konterade några dagars OB som jag hade missat innan jag gick på pappaledigheten. Så i denna månad så får jag 54kr extra =)
   Sen vart det som sagt julbord, och det var mycket trevligt och gott. Men då jag glömde Sack'n'Seat hemma så fick jag har N. i knät hela tiden och det var lite jobbigare. När N. sen somnade i mitt knä så var det dags att röra sig hemmåt.


Dagens Luck


Lussebullar och barnvakt

I gårdagens inlägg så skrev jag inget om vad som hände igår. Först så kom Melinda över hit och skulle vara här medan mamma och Tony var ute och julshoppade. Vi passade på att baka lussekatter. Melinda roade sig annars med att rita/måla. Sa jag att hon ritade, då målade hon och vise varse.
   När sen melinda hade åkt hem tog det inte så lång tid innan Lizette med pojkvän dök upp. De skulle skjussa oss till farmor och farfar, men innan vi åkte iväg så kom dansmattorna fram.
   Efter besöket hos farmor och farfar, som för övrigt bestod av mat och tårta. Så åkte vi alla hem hit igen då Lizette hade fått reda på vad jag och L. hade köpt till oss själva i julklapp. Så kvällen spenderades med sällskapsspelet "Party Alias"
   N. gick i sängs vid halv åtta och sov lite oroligt då vi spelade, då vissa utav oss vart lite högljudda. Men efter att vårat besök hade rört sig hemmåt så sov N. bättre och vaknade någongång vid ett på natten och var lite svår sövd, men efter en hel flaska välling somnade han om igen. Vet inte om L. var upp med honom något mellan det och då han vaknade klockan sju på morgonen


Dagens lucka


Guitar Hero and Tekken

Så jag tog på mig mina kläder och gick till Ugn (Cla) igen. När jag kom dit så var porten låst, så jag fick ringa och be honom släppa in mig, när han kommer ner så säger han. "Du är först" Jaha, där ser man segskallarna är igång igen. Jag kom dit vid 19-tiden och då vart det meningen att de skulle ha ätit och vara klara, men varken Holmen eller David hade dykt upp. Visserligen kom david cirka tio minuter efter mig.
   När David kom så satte jag mig och började göra en egen rocker på "Guitar Hero- World Tour". Helt sjuk mycket man kunde fixa...orkade inte en s hälften av allt man kunde göra. Sen kom holmen då jag höll på att fixa hur mina instrument skulle se ut. Så när de satte sig och åt så började jag rocka loss lite på gitarren.
   Sen när de var klara med att äta, så började vi göra oss i ordning för att spela som ett band. Jag fick börja på gitarren, och krossade alla. Visst ja, vi spelade ju tillsammans och ointe emot varandra. Men ändå. Jag hade 98% och en streak på 179, medan den näst bästa hade 87% och en streak på runt 70-80.
   Sen var det min tur att testa trummerna. Shit, va svårt det var. Har ju testat trummerna på "Rock Band", och de var svåra. Men dessa trummor var helt klart svårare. Skulle nog behöva spela en lite lugnare låt för att komma in i det hela, men nu kastades man ju in i elden direkt.
   Efter att jag testat trummerna så tog Ugn över då jag gjorde så vi falea 3 gånger på under 10% av låten. Men då fick jag ta basen. Den var inte så mycket lättare. Helt plötsligt kom det bara ett streck och jag fattade ingenting. Det visade sig att man då skulle ta en "tom" ton. Detta var också något jag inte var van vid och behövde få in i ryggmärgen.
   Ugn kom sen med den roliga idén att se om vi kunde hitta några att möta på nätet. Så Holmen tyckte vi skulle "toppa" vårt band, så då fick jag gitarren igen. Tyvärr fick vi stryk varje gång. Men vi körde heltklart på lättare svårighetsgrader än de andra, och jag hävdar att det var därför vi förlorade, för vi hängde på bra och det gick bra för oss alla.
   Sen så var det ingen som ville sjunga, då David inte orkade längre. Så då tog vi bort sången och ökade svårighetsgraderna, men då hittade vi inga att möta på nätet, så vi skulle spela som band igen, varav jag tog upp micken och fick välja en del låtar. Det var först "My apocalypse", med Metallica, och sen en väldigt rolig electrolåt, som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den heter.
   Helt plötsligt så börjar Gitarren och basen att glappa och tapa connection med PS3:an. När Ugn då startarom PS3.an så märker vi att ena motagaren är sönder och det måste vara därför de olika kontrollerna slogs om vilken connection som skulle vara med vilken enhet.
   Så då började vi spela "Tekken 5" istället. Det var väldigt kul då de tre herrarna jag var med är lite av fightingspels-nördar, och kan en hel del. Eller ja. Holmen och Ugn är ju i alla fall det. David kunde ju typ bara vinna med en karaktär. Själv så körde jag som jag brukar, med random karaktär och vann väl nästan 50% av mina matcher. Visst vissa matcher så försökte Holmen vinna med ett speciellt move, men jag han alltid avbryta det och slå ner honom.
   Men en summering av kvällen "En lyckad kväll, där jag hade väldigt roligt"


Dagens lucka


Dagen som vart överplanerad

Idag har det varit en underbar dag. Allt började med att vi satt och löste musikkrysset, som för övrigt var lätt denna gång då det var julspecial. Efter det så gjorde vi oss i ordning för att gå och hälsa på Cla och Anna. Det var mycket mysigt att vara ute och gå, även då N. vart röd om kinder och haka för att det var lite kyligt ute.
   Efter besöket hos Cla och A. så tog vi en vända på staden där vi införskaffade oss de näst sista julklapparna. Sen började vi fundera på vad vi skulle göra på kvälle och funderade då på att bjuda över grannarna på kort varsel för att spela lite spel. Men kom då på att L. funderade på att gå över till den andra grannen för att fika, varpå jag kom på att vi hade ju tänkt se på film och mysa framför Tv:n. Men någon sekund efter det så kom jag på att jag funderade på att gå till Cla ikväll också, för att spela lite "Guitar Hero - World Tour"
   Planerna för kvällen blev tillslut att jag skall till Cla och L. och N. skall sitta och mysa framför "Harry Potter - Hemlighetens Kammare"


Dagens lucka


I am The Rocker

N. sov för natten då vi la honom vid nio igår. Han vaknade vi halv ett och ville inte riktigt somna om. Då gjorde jag som jag brukar och tog in honom till vår säng, så får han sova mellan oss. Men jag satt fortfarande upp och skulle igentligen bara avsluta ett quest och sen hoppa i säng, då N. vaknade. Så jag spelade på i en halvtimme till. Precis när jag skall avsluta så roppar L. på mig och undrar vad jag gör. Det hade blivit en miss i komunikationen. Hon trodde hon skulle hålla N. tills jag hade hämtat välling eller gått på toa. Så N. låg där jätte glad och har varit vaken hela tiden. Så jag tar och går på toa och förbereder mig på att få sitt uppe med N. i någon timme eller så. Men när jag kommer tillbaka så sover han, så det var bara att lägga ner honom i hans säng och själv gå och lägga sig.

   Ca sju timmar senare vaknar N. och vill gå upp. Men det var lungt, det har varit en lugn dag. Vi har roat oss med att leka lite med rockring och med alla andra roliga saker man kan hitta i vardagsrummet. Har även gjort en provisorisk lösning på hur vi skall hålla TV-dörrarna stängda, och att N. inte skjuter upp dem. För nu har han lärt sig att öppna de dörrarna, så vi tillbringade 5 min med att stänga och öppna dem.

   Idag, imorgon och på söndag är det en hel del sport på tv. Nu precis i skrivande stund så börjar Damernas sprint i skidskytte, som jag hade tänkt se på, men skall bara avrunda lit här. Imorgon är det sport från 09.00 till 16.00, men vi kanske skall till Cla & Anna och hälsa på. Har inte fått något svar på min fråga jag skickade i onsdag, så skall jaga reda på honom bara. Om vi inte skall dit så skall vi nog till Rusta för att införskaffa lite julpynt. Söndag så kommer syrran hit och skall tillbringa dagen här medan Mamma och Tony skall shoppa lite, sen på kvällen skall vi till Farfar som fyller år.

   Nej, nu skall jag sätta mig framför Tv och kolla på Skidskyttet.



Dagens Lucka


BVC besök

Idag var jag och N. iväg till BVC för att kolla upp N´s eksem. De var så fina så (han hade knappt några idag). Så det vart inge starkare grejjer till honom.
   Igår så vaknade N. vid nio och var sen vaken fram till halv ett på natten. Det var väldigt jobbigt. Men vad skall man göra när han bara sover i ens famn. Han vaknar så fort man lägger ner honom, kunde inte ens lägga honom hos L. för att sova. Till slut så somnade han i mitt knä, sittandes.
   Idag så har han däremot haft sin griniga "jag-är-trött-och-behöver-sova-men-vill-inte" tid mitt på eftermiddagen och nu somnade han vid nio. Så jag hoppas att han sover hela natten nu.

Dagens lucka (den 17:e)


Dominoeffekten

Allt började i måndags förra veckan, då Calle ramlade ur sängen. Sen i söndags så ramlade Eyla ur sängen. Imorse då jag kom till St. Per fick jag reda på att Max hade ramlat av soffan. Nu direkt efter att jag skrivit förra inlägget han jag bara sätta mig i soffan med L. så hörde vi ett dunk och sen N. skrika. N. hade rullat av sängen. Så nu har vi sänkt hans spjälsäng, som vi hade tänkt göra i en vecka.


Dagens lucka


Luciafirande julavslutning

Idag så skulel vi till St. Per för deras julavslutning. Men i morse så var jag så trött så jag snoozade fram till klockan 09.10 och allt började 10.00. När jag gick upp så började jag göra iordning allt och märkte då att jag borde lägga i extrakläder utifall att N. skulle skita ner dem kläderna han skulel ha på sig. Så jag smög in i N´s rum där N. ligger och sover. Hittar tomtedrävkten och lägger fram den, plus att jag hittar kläder som jag kan ha som exra kläder. Smyger ut och lägger ner dem i skötväskan. Ser då att jag borde hämta lite mer blöjor, så jag går in i rummet igen och utan att tänka så tänder jag lampan. N. börjar vrida på sig och jag hämtar blöjorna och tar sen upp honom, då han inte verkar allt för sur av att ha vaknat av sin klupige far.

Vi slänger i oss en frukost och klär sen på oss, för att gå. Klockan är nu 09.50. På vägen till St. Per så ser jag en jäktad kvinna som kommer från det hållet A-S bor, och tänkte för mig själv att där går A-S med E, vad kul då blir det i alla fall någon man känner där. När jag sen kommer upp till ingången så ser jag både A-S och Lena. Så det var två mammor jag kände som var på avslutningen med deras små underverk.




Efter luciasångerna så fikade och pratade vi. N. vart lite grinig, nu i efterhand tror jag att det var att han vart varm, då det var väldigt varmt där inne. N. tog av sig sin luva och Elvira fick tag i den och testade den ett litet tag.



Sen begav vi oss hem och tittade på filmen "I-See-You.com". L. kom hem då det var en halvtimme kvar av filmen och såg på slutet. Innan vi kollade klart så åt vi lunch då L. hade varit förbi "Amazing Thai" på vägen hem.

Gosungen

Efter att N. sov så gick vi till affären och handlade lite. Sen har vi bara myst hela dagen. eller i alla fall fram till klockan halv sju, då N. vart grinig och trött. Han fick lite välling, och vart jätte pigg, då hade jag försökt söva honom i en halvtimme och tyckte han skulle sova. Men det var bara att sätta honom i gåstolen. Men han höll sig inte i skinnet utan försökte dra ut sladdarna jag hade kopplat mellan laptopen och tv:n för att se på "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor"
   Men till slut så ville N. upp i knät och då var han trött, det tog ca 5 min innan jag gick och la honom i sin säng. Efter att jag lade honom i sängen så har han vaknat två gånger. Första gången så fick han välling och somnade om. Andra gången var bara några minuter efter första gången och då somnade han så fort jag tog upp honom. Så jag stod i någon minut bara för att han sulle sova lite djupare innan jag lade ner honom. Efter det så kom L. hem och vi har nu småpratat lite innan hon skall lägga sig. Jag har själv tänkt gå och lägga mig nu också. Då det blir en fullspeckad dag imorgon.

Grabbdag

Idag så kommer jag och N. vara själv här hemma, då L. har först åk till skolan och sen direkt efter så åker hon till STHLM för att träffa och umgås med SofieNord. Så L. kommer inte hem fören sent på natten och då hoppas jag att N. sover. Som tur var så fick N. och L. umgås lite på morgonen innan L. gick till skolan.
   Just nu ligger snutten och sover. Skall försöka fixa lite saker på datorn medans han sover så att jag kan tillägna all min  uppmärksamhet till honom sen då han vaknar. Han vaknade till en gång men så bestämde han sig att han ville sova mera, så ett tag så sov han mot min axel, tills jag kunde lägga ner honom.
   Två dagar i rad har jag nu fått höra att han är en söt liten pojk. Varav en frågade mig hur det kunde komma att jag kunde ha en sådan söt unge. Men har man mina gener så är saken biff.


Dagen lucka


Otursdag

Idag har jag inte så mycket att skriva. Skrev av mig en del igår. Men jag skall nämna att L. inte har någon bra dag. Allt började i skolan där hon fick reda på att en lektion på Onsdag har blivit flyttad till 9 på morgonen och detta förstör 3 av hennes planer för veckan. två lite viktigare så som att följa med N. till luciafirandet/julavslutning på St. Per, samt att vara ute och festa med en kompis som just kommit hem från Afrika.
   Nu har jag totalt tappat bort mitt "flo"


Dagens lucka





Åter i Uppsala

Skall börja med att förklara lite mer om vadsom hände igår då jag satt och skrev. Anton stod alltså och berättade om en massa vapen, och innan jag checkade ut här så skrev jag att Anton hade pratat om Half-Life 2. Detta var så klart sanning, men med modifikation. För det var så att Anton hade fantiserat ihop en lek som baserade sig på Half-Life 2, som han hade suttit och spelat med sin storebror Jonas. Så när jag slutade att skriva så kom frågan "Skall vi leka det nu då?" Jag vart så paff, då jag var så inställd på att han hade pratat om H-L 2. Visste ju att Lotta var på väg att hämta oss, men sa till anton att vi kunde leka fram till Lotta kom. Anton skulle då bara gå på toa, men medan han var på toa så kom så klart Lotta, så det vart inget lekande. Anton vart besviken, och började smått gnällaom att jag skulle vara kvar med honom och att hans mor kunde laga mat till mig (då jag nämde att jag skulle äta hos Lotta och började bli väldigt hungrig). Men nu hade Anton sådan tur att N. precis hade somnat, och fruntimmerna stod och funderade lite hur vi skulle göra, Så jag och Anton han små busa lite innan jag fick hjälpa till att ta ut N. till bilen.
   Det var mycket trevligt att äta ihop med Lotta, Peter och Eyla. Eyla har vuxit på sig rejält. N. och Eyla är nästan lika stora kroppsmässigt, men N. är som en bäbis i motoriken jämfört med Eyla. Vi var kvar ett tag, så länge så vi han med lite glögg och kaffe. Sen åkte vi hem och lade N. i sin säng. Jag och L. hade delat upp nätterna och det var nu min natt att sova i samma rum som N. samtidigt som L. fick sova i ett annat rum. (Vi hade gjort tvärt om natten innan). Men natten gick riktigt bra. N. sov först till tre, då tog jag upp honom och la honom i min säng, där sova han tills jag vaknade och hade ont i kroppen av att ligga så att N. inte ramlade ur sängen medan jag sov. klockan var då halv fem och jag skulle lägga ner N. i sin säng, då vaknade han, men lite välling så somnade han sen om och sov till halv åtta. Vid denna tid så ville han varken sova brevid mig eller i spjälsängen, men då tog jag och bar in honom till L. och undrade om hon hade någon idé, var på N. hamnar i L's säng och sover där i minst en timme till.
   Idag så hade även Lotta sin dansuppvisning. Det var riktigt trevligt att gå på. Mycket roligt att se de små och större krabaten dansa. Men efter det så vart det hem och packa för den långa resan hem, som inte vart så lång då N. somnade 20 min innan tåget skulle komma och sov nästan hela vägen hem till Uppsala. Det betyder att han sov i lite mer än 3 timmar. På båda tågen så fanns en annan familj med en ca 18 månaders bäbis, vid bytet i Borlänge så sa jag till L. att pappan var lik en pappa jag hade träffat på Hornet, då jag var där. L. skämtade lite om att det var dem och sa då namnet på barnet, som var Viggo, som hon hade fått reda på då hon hade småpratat med modern på tåget innan, medan jag satt och lycnade på musik. Jag reagerade direkt då jag hörde namnet och sa att det var ju dem då. Så L. gick fram och frågade, och vist var det dem. Ibland är världen liten.
   Väl här hemma så har jag installerat den nya skrivarn. Det gick inte så bra till att börja med, men nu är den installerad. Har även hunnit med att ficka lite glögg och Digestivekex med L. innan hon gick och lade sig. Nu skall jag ta och runda av och lägga mig i bingen.

Men först dagens lucka (En låt jag totalt glömt bort men bara kom på så där. (har faktiskt önskat den på radio en gång i tiden))


Dalarna dag 2

Som jag nämnde i tidigare inlägg så var inte gårdagen någon höjdare. Visst, natten till igår så var det L. som gick upp då N. skrek och hon han bara lägga sig och dra täcket över huvudet innan hon hörde N. skrika igen. Men det var min morgon med N. så det var lite drygt.
   Sen när L. var i skolan så sov N. men när han vaknade så ville han inte sitta själv, utan jag fick bära på honom hela tiden. Fick även packa då vi skulle till Dalarna, men L. hade gömt saker för mig så jag vart lite irriterad, då det tog mer än en halvtimme att packa. Så när jag var 30 min efter mitt schema så ringde jag till L. och berättade hur läget var.
   Idag så har jag mest suttit och kollat på skidor och roat mig med Anton, som försöker berätta massa saker om vapen och antingen ett spel eller en lek. Jag har inte riktigt fattat vad det är. Men det är inte lätt att skriva samtidigt som man lyssnar. Så jag får nog lägga ner skrivandet nu då Anton bara står och pickar på mig.

P.S. Det var visst Half-Life 2 Anton berättar om.


Dagens lucka


Dalarna

Skall nu gå och lägga mig. Dagen har inte varit den bästa, men nu är vi alla i Dalarna.


Dagens lucka


Besök på Sambandscentralen

Idag så åkte jag till STHLM och hälsadepå på jobbet. Det var mycket trevligt, då det var trevliga människor där. Men mina uppgifter som jag behövde hade inte kommit, så jag ringde till arboga igen och de sa att det skulle ta en timme. Så jag var med när resten av sambandscentralen lunchade. Det vart mycket snack om N. Cla berättade att han hade införskaffat lite saker till hemmet som hemmabioljud m.m.
   Efter lunchen så gick jag och kollade faxen, men mina papper hade fortfarande inte kommit, så jag ringde igen och denna gång skulle det ta två till tre minuter. Efter ca två minuter så rasslade det till i faxen och ut kom mina uppgifter, Det var bara ringa och fixa så att jag kunde komma in i systemet, och därefter ansöka om pappaledighet fram till sista Maj. Ansökte samtidigt om semester de två första veckorna i Juni
   N. har varit själv hos Carolin idag. Det verkar ha gått bra. N. sov i en timme och hade ätit lite mer än en stor barnmatsburk. När han kom hem så var han väligt trött. Så han fick en banan och sen så somnade han. Skall väcka honom snart, då vi inte vill att han sover så länge så att han somnar ordentligt för natten vid åtta- niotiden.


Dagen lucka


Svajande sömnrutin

Idag när jag vaknade så var lilleman på så underbart härligt humör. Han hade sovit bra under natten och var så himla lycklig. Detta i sin tur gjorde att man själv fick massor av energi.
   Sen vid elvatiden så somnade N. och sov till klockan ett. Så det var bara att slänga i honom lite lunch och klä på honom för att gå till St. Per. Det var sista sångstunden för denna termin, men N. åt inte så bra och vart lite grining mot slutet av sångstunden. Men han vart mycket gladare när han fick lite mandarin och välling, medan jag fickade pepparkaka och glögg.
   När vi sen kom hem så han vi inte göra mycket innan L. kom hem. N. somnade igen och L. och jag tog och åt lite rester, sen vaknade N. och vi mös i soffan tills det var dags för N. att sova. N. somnade men vaknade efter en timme och är nu uppe och vill inte sova. L. går nu och lägger sig för att få lite sömn, så jag stannar uppe med N. tills han somnar.


Dagen slucka (vi måste nog kompensera lite för hipho-låten igår)


KAFFEx2

Idag så har vi haft två besök. Det första var då Mor, Tony, Melinda och Yasmine kom och hälsade på och lämnade deras gamla skrivare som vi nu fått. Var mycket roligt att träffa Yasmine, som jag inte sett på ett tag. De tre damerna lekte med N. då han vaknade efter två timmars sömn. Morsan hade även med sig After Eight till kaffet.
   Det andra besöket vi fick var från Kina och Ki. De kom över och åt mat med oss. Sen somnade Ki på soffan medan jag, L. och Kina kollade på "American Dreamz". Kina och Ki skall iväg på Das Boot, och jag vart så sugen på att festa, drömde mig bort lite till två år sen då jag, L, Lovisa och Annie åkte den kryssningen. Vi hade så kul.
   Konstig nog så känner jag mig svag för tillfället. Känns som om jag har varit och lämnat blod. Så ag är lite svimfärdig och illamående. Hade tänkt vara uppe ett tag och spela lite WoW, men har inte orken.

Dagens lucka (Kanske lite överraskande att jag väljer denna låt, inte riktigt min musiksmak, men gillar låten ändå)


Första luckan

Idag är det första December, och man får öppna första luckan i adventskalendern. Som ni märkt så har jag redan tjuvstartat med min kalender här på bloggen (jullåtar). Nu är det inte så att jag inte kan hålla mig som jg startade för tidigt. Inte är det för att jag skall fira jul tidigare med min mor. Nej, det är för att alla ni som följer denna blogg skall få hinna med att öppna alla luckor innan ni drar iväg på era julhelgs utflykter.
   Idag så fick vi middagsgäster, då Thomas med bran kom hit och åt, medan Caroline var iväg med "jobbet" Det verkade som om både Hilma och Thomas gillade maten. Det vart köttfärsbiffar med ugnsrostade rotsaker.
   N. har börjat vakna vid halv tio och är uppe bra länge, nu skll jag testa gå och lägga mig med honom, så L. får göra klart sitt skolarbete.


Dagens lucka


RSS 2.0