Från Biff till Fahrenheit

Ja, idag så var vi över till grannen och åt mat. Han bjöd på biff och burgur. Kikärtorna var populärast hos N, men det var väl det ända han kunde greppa ordentligt då burgurn var för smått och bara slank ur händerna på honom.
   Efter maten så vart det lite lekning med tågbanan, plus att jag och L satt och kastade bollar till varandra. Efter det vart det kaffe, sen behövde L gå då hon skulle på bio. GT följde då med hem och kollade på när jag spelade lite Fahrenheit. Har nu varvat spelet. Vart så sugen på att spela det efter att ha sett filmen Max Payne, som skall basera sig på spelet Max Payne. Men jag kännde hela tiden att filmen var mer lik Fahrenheit, men så kommer jag inte riktigt ihåg spelet Max Payne förutom "Bullet time"-funktionen.

Blåbärsmuffin

Idag har jag bakat 3 satser med blåbärsmuffin, allt inför helgen. Muffinsarna vart mycket schystta och de var lätt lagade.
   Övrigt i dag så var hela familjen iväg och köpte en present till N. Hoppas verkligen att han kommer gilla den. innan jag och N gick hemifrån så tyckte jag att N lät lite rosslig i halsen och gav honom då en dos av sin astmamedecin.

Här är några bilder från dagen




Martha Stewart

Satt och kollade på Martha Stewart idag. De ägnade programet åt St. Patrick's day. Då var det en irländare där och gjorde en fruktpaj som såg riktigt god ut. Så nu har jag suttit och översatt hela receptet från de amerikanska måtten till de matematiska måtten vi använder här i Sverige.
   Jag har även översatt ett annat recept jag vart sugen på för någon vecka sen. Orkar inte fler för tillfället, men har hittat några andra kakor jag skulle vilja testa att göra.

Här kommer receptet på den Irlänska Fruktpajen

4 msk (ca 60g) Smör/margarin
2,5 dl Grovhackad rabarber
2,5 dl Skalad och grovhackad äpple
4 msk Whiskey
3,5 dl Farinsocker
3,5 dl Havregryn
2,5 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Kanel
0,5 l Blandade frukter
2,5 dl Grädde
2 msk Florsocker
1 msk Baileys


1. Sätt ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsäker from.

2. Rör ihop rabarber, äpplen, whiskey och 1,2 dl farinsocker i en medelstor kastrull på låg värme.
Kocka under omrörning tills frukten blir mjuk, ca 10 minuter

3. Under tiden så blanda ihop havremjöl, mjöl, bakpulver, 1 tsk kanel, smält smör och resterande av farinsockret i en stor skål


4. Rör ner de blandade bären och återstående kanelen i rabarberblandningen. Häll hälften av fruktblandningen jämnt i formen.
Strö hälften av mjölblandningen över fruktblandningen.
Toppa med resterande fruktblandningen och sedan resten av mjölblandning


5. Grädda i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 35-40 minuter


6. Medan pajen gräddas så blanda grädde och Florsocker i en skål.
Vispa med en elvisp.
Vispa tills mjuka toppar formar sig, rör i Baileys.
Servera pajen varm med Baileysvispgrädde.


Bakdag

Jaha, i förr går bakade jag muffins, där jag glömde ha i blåbären (det skulle vara blåbärsmuffin) så det vart ingen smak på dem. Men jag fick i alla fall testa hur det blir med frosting på muffinsarna. Men jag behövde ju äggvitor till frostingen. Så vad skulle jag göra med äggulorna?? Jo det vart mördegskakor utav dem. Men det är så varmt här hemma så efter ca tre försök att få ut fina hjärtan ur degen så gav jag upp. L tog över och de vart mycket fina.
   Sen hade vi grannen över på mat idag. Det vart Afrikansk Köttlåda med smak av citrus. Det är mycket gott. Tråkigt att vi gör den så sällan. Efter maten vart det lite kortspel. Nu väntar filmen "Varg" och lite glass.

Magsjuk

Det var ett tag sen jag skrev senast, men två dagar efter att vi hade varit och hälsat på Farfar så vart familjen magsjuk. Nu en vecka senare så har amiljen blivit friska från magsjukan, men N har istället blivit riktigt sjuk och vi befarar att han har fått förkylningsastma. Så det blir inte så mycket tid framför datorn här hemma.

Besök på sjukhuset

Idag hade vi bestämt att överraska min farfar som ligger inne på sjukhuset och han har legat där sen 13 eller 14 februari. Han åkte in för gallsten, men det visade sig att det inte var sten utan något annat som ligger ivägen.
   Farfar har alltid varit den pigga och starka släktingen jag har haft, och det var riktigt jobbigt efter att ha träffat honom, för han var så tunn och ur holkad. Känndes som om han fick anstränga sig för att prata. Jag har aldrig sett någon se så illa ut och det tar starkt på mig att det är just han som ser ut så här nu. Men det var skönt att höra vad han sa istället. Han hade just duschat och bytt kläder helt själv så han kanske inte är så illa därefter som det såg ut. Men det verar vara ganska allvarligt då de gör regelbundna kollar på honom varje timme.
   Det tråkiga var att vi inte han vara där så länge. Först är bara besökstiden mellan 13-15, men L behövde ju plugga så vi sa att vi skulle träffas vid 14, men tyvärr glömde L bort klockan lite och vart ca 5-10 min sen, sen när vi kom upp till farfars avdelning så hittade vi honom inte, men det var ju ganska logiskt då han var i duschen. Precis när vi hunnit prata lite granna så kom först nattpersonalen och kollade till honom och medan dem stod där så kom en annan kille för att ta ner farfar till röntgen, där han hade tid vid 14.30
   Men det känns riktigt skönt att jag har varit där i alla fall. Nu kan jag ju svara på de frågor min faster ringer och ställer

Mitt stora finger

Skulle inte ha skrivit något om N's sovande, för så fort jag hade tryckt på "Spara & publicera" så vaknade N. Så det vart bara 2 timmars sömn. Nu får han nöja sig med det under dagen, för om han skulle sova nu så kommer han inte somna i någon rimlig tid för natten.


ÖF med grannarna

Pratade med Grann Thomas igår och vi pratade om att gå till ÖF på St. Per. Så imorse när jag vaknade så satte jag igång datorn och kollade om Thomas var inloggad på MSN. Det var han så det var bara och skriva och fråga om vi skulle dra dit då på morgonen. Detta var en kvart innan de öppnade, så det var bara att slänga ihop lite mellanmål till n och en välling uti nödfall. Sen behöävde både Jag och N klä på oss.
   Vi fick sällskap ner till ÖF av L, som var på väg till skolan (hoppas hon inte kom försent, då hon gick mycket senare än vad hon skulle). Väl där så var Hilma lite blyg, då hon inte sett mig på bra länge. Men N och Calle började leka tillsammans. Det var väldigt lungt där, inte som förra Onsdagen då det var över 140 personer. Från och med nu kommer jag gå på förmiddagarna. Efter ett tag så ramlade det in några personer. H ville bjuda på mat och kaffe, man vart väldigt törstig av allt låsas drickande. Men mest fikasugen vart nog H själv, för när de sa att Semlorna var klara så nästan sprang H bort till fikat. Under fikat så började barnen visa lite trötthetstecken. N tog t.ex. min arm och la huvudet mot. Men efter fikat så var det dags för sångstund. Jag hade fasat över att det skulle vara som på de flesta ställen som har sångstund för barn över året, men det var nästan som sångstunden som är för de mindre, det var bara några låtar som hade bytts ut i repertoaren.
   N verkade gilla det hela, liksom C. H var lite små kinkig, men det var nog för att hon var trött. För efter sångstunden så packade vi ihop och begav oss hemmåt. Utanför Grannen så frågade GT om H ville gå hem och leka eller om hon ville åka mera vagn. Men fick inget svar så då frågade han om hon var trött och ville gå hem och vila. Då vart det ett väldigt trött uttryck på H som nickade huvudet. Så jag och N tog farväl och började traska hemåt. Väl hemma så tänkte jag att det var dags för lunch för N, men han inte ens sätta ner honom i stolen innan jag förstod at det inte skulle funka. Han var alldeles för trött. Ganska exakt nu i skrivande stund så har han sovit i 2 timmar, jag tippar på att han kommer sova i 3 timmar, alltså har jag en timme till innan han vaknar. Känns bra att vi har gjort något under dagen och att allt gick så bra. Får se hur villig N är på att busa efter sin långa sovstund han nu har...

RSS 2.0