Monster Bajs

Idag så var det promenad igen (L. stannade hemma för att tvätta och plugga). Grannen skulle lämna tillbaka böcker till biblioteket, sen så gick vi till New Yorker och handlade lite kläder. Jag införskaffade två Jeans, en skjorta och en t-shirt. N. bajsade sönder blöjan, då vi var ute och gick, så att det kom bajs på alla kläder han hade på sig (Stumpbyxor, t-shirt, långarmad tröja och sin overall) plus att det var utsmetat över hela ryggen. Så det var jätte kul (INTE) att tvätta bort det på en toalett på Fyrishov. Jo just ja, jag fick använda pappret som fanns på toan då vi inte hade lagt tillbaka våtservetterna i skötväskan, efter att det hamnat i min väska då vi var iväg till Ä-by senast.

Grattis syrran

Jag har inte hoppat till utav en film på bra många år, men idag så hände det, då jag kollade på "The Reaping", det var det jag och N. roade oss med under förmiddagen. Visst N. fick inte se så mycket, han satt mest i min famn och gosade med snuttefilten.
   Senare på eftermiddagen så skulle vi gå till L, då hon var i skolan. SÅ att N. kunde dricka lite bröstmjölk så inte L´s bröst skulle sprängas. Men det slutade med att N. stannade hos L. och jag gick till stan för att titta efter jeans, men tyvärr hittade jag inga.
   När jag kom hem så han jag med en instance på WoW innan L. ringde och undrade om jag kunde hjälpa henne upp med vagnen.


Lyssna på denna låt och tänk på vad de sjunger...riktigt bra låt som ger mig gåshud



Nu skall jag ringa syrran då hon fyller 22 idag

Walk hard!

Dagen har bestått av promaenad i city. Grannen ringde vid halv åtta och frågade om jag och N. ville följa med ut och gå lite. Det slutade med att vi gick från klockan 08.30 till klockan 14.30. Men grannen fick några saker gjorda på stan, och jag hittade saker som kanske blir framtida köp. N. har varit lite hård i magen och vi har nu gett honom katrinplommonpuré, detta har gjort att allt har släppt som en propp.


Dagens låt


Sjuk?

När jag vaknade i morse och gick ut till vardagsrummet och la ner N. i mjukgymet. Så var jag kanske oobservant, för efter att jag hade varit på toa och skulle gå till N. igen så lade jag märke till några örhängen på vardagsrumsbordet, och i soffan låg det kläder jag inte riktigt kännde igen. Jag hoppade till då Lizette låg på soffan och sa god morgon. Lizette påminde mig om att vi skulle dragit tillbaka klockan under natten och att hon då hade missat bussarna. Sen fortsatte hon att sova, trots att N. låg och små skrek i mjukgymet. Har väl inte mått så jätte bra under dagen, har inte riktigt haft någon ork alls. N. har inte sovit så bra och han har fortfarande inte ätit sin kvällsgröt och är fortfarande vaken så det kanske blir en lång kväll i kväll.

Ladan

Igår morse så var jag och N. till Korskyrkan och var på deras sångstund, den var inte så mycket att hurra för. Sångstunden var riktad till de lite äldre, så det kanske är kul att gå dit då N. har blivit äldre. Var i alla fall en som man kännde till där, då "Piripiri" dök upp med Frida. På eftermiddagen så åkte vi hela familjen till Ä-by där vi hämtade upp Anders, Sara och Ronny för sedan gå till "Ladan" och äta. Det var försa gången jag var där, och L. har inte varit där sen 2000, och det var grymmt god mat. N. höll sig vaken till ca halv tio på kvällen då han somnade i sjalen på väg hem från "Ladan". Idag har hela familjen tagit det lungt, då vi kom hem kvart över två på dagen.

Själv hemma

Idag är det inte mycket att skriva om. L. tog med N. ut och fikade och gick på stan, så jag fick ta det lungt här hemma, och det var skönt i sig. N. har varit lite jobbig att lägga ikväll, tror vi höll på i ca två och en halv timme, innan L. gick och la sig med N. och sen dess har jag inte hört något från dem.

Somna utan hjälp

Jaha, då har man fått en komentar om att jag inte uppdaterat på ett tag. Visst jag har inte uppdaterat på tre dagar, inte för att det inte har hänt något, utan för att jag inte haft orken och sätta mig och skriva. Men nu skall jag skriva om det viktigaste (och det jag kommer ihåg).
   I söndags så satt jag och L. framför varisn dator och pratade, medan N. låg på golvet under hårdgymet. När vi väl tittade till N. så hade han flyttat bort gymmet en bra bit och även vänt sig till mage. Det är tyvärr det ända jag kommer ihåg från söndagen, förutom att jag började spela WoW igen (efter en och en halv veckas uppehåll)
   Måndagen var inte lika jobbig som helvetesdagen från förra veckan, men ändå jobbig. Allt började med att N. vaknade kl 07.30 och ville ha mat, sagt och gjort så gick jag upp och gjorde i ordning gröt åt honom och nyponsoppa åt mig. Efter gröten ville unge herrn sova igen, men så fort han somnade och jag skullel lägga ner honom så vaknade han. Fick reda efter bra många försöka att han brukar vara hungrig när han håller på så, så jag tog och värmde på lite ersättning och N. slaffsa i sig det på några minuter och sedan somnade han gott. Han sov i två timmar varav jag sov en timme (vågade inte lägga mig brevid honom den första timmen)
   Resten av måndagen så var han väldigt trött och grinig, men ville inte riktigt sova. Fick han att sova i 30 min lite senare.
   L. hade långdag så hon kom inte hem fören sent, då hon hade varit med på utvecklingssamtal på sin praktik. Men när hon kom hem och det var dags för N. att sova så la hon bara N. i spjälsängen och han somnade utav sig själv...(han har även gjort så två gånger idag)
   Idag har varit mycket bättre. Precis innan L. gick hemifrån så ammade hon N. så han sov i en och en halv timme efter att hon hade gått.  Han var inte vrålhungrig, som igår. Men ändå hungrig. Så jag gjorde gröt åt honom, och han började skrika som bara den, då gröten kom på bordet. Jag hade även gjort nyponsoppa till mig idag igen, men fick aldrig chnsen att äta den då N. bara skulle ha sked efter sked med gröt, han fortsatte att skrika efter gröt då gröten var slut. SÅ jag slukade min soppa på två röda och gjorde i ordning lite mjölk till honom som han fick. Upp levde det som att N. var trött efter det hela och tyckte att han kunde sova i vagnen medan jag gick och handlade då vi inte hade någon mer ersättning till N. Men under promenaden till och tillbaka från affären så somnade inte N. Då tänkte jag att han kanske är hungrig igen, så jag hällde upp lite ersättning till honom som han drack och nästan somnade till, jag tänkte vid denna tiden att han borde byta blöja innan han somnade så varje gång han vara nära att somna så rörde jag lite på mig och han vaknade till och fortsatte att äta. När han hade ätit upp allt så skulle jag bära honom från soffan till skötbädden, varav N. somnar i min famn på vägen. Så jag förösker byta blöja på honom medan han sover, det går inte så bra, han vaknar när jag håller på sätter på honom den nya blöjan, men jag lägger honom i spjälsängen då jag är klar och han somnar av sig själv igen.
   När han sen vaknar så funderade jag på om vi skulle ta och titta på en film, men hade inte riktigt det där filmhumöret, så jag kollade om grannen var inloggad, det var hon inte, så där sprakc den planen. Men vänta, stop och belägg, hon loggar ju in nu...Så jag frågade om hon ville ha kaffebesök och det tackade hon ja till. Så N. och jag tillbringade vår tid hos grannen. N. somnade vid tre-tiden och sov trotts att H. skrek väldigt högt, då hon var trött. Men N. vaknade sen tio minuter i fyra. L. skulle sluta fyra, så jag begav mig hemmåt för att göra iordning maten, men kom på att vi skulle ju laga en väldigt lätt lagad mat (Pasta och köttfärssås).
   L. var sugen på glass så hon har nu dragit med sig grannen till affären och jag är hemma med N. som jag precis innan jag satte mig här la i spjälsängen och nu sover han.

Camp Rock

I dag har det varit en lugn dag, då L har varit hemma och tagit N. då och då. Inte för att N. har vari jobbig idag, men jag fick sovmorgon, då L. gick upp med N. och åt frukost m.m. innan de väckte mig.
   Har inte gjort så mycket idag förutom att gått till Willys och handlat. Vi har hunnit kolla på en film, vi kollade på "Camp Rock", som jag tyckte var värdelös, men verkar som L. gillade den i alla fall.

Bakdag

Idag var första gången under L's VFU, vi var och hälsade på. Allt började med att jag skulle börja göra iordning N. för att åkta till Storvreta, då N. började små gnälla. Jag lämnade honom på sängen upp bäddad och säker, sen tog jag ner vagnen, men vagnen strulade lite så det tog någon minut att ta ner vagnen. När jag kommer upp igen så SOVER N. Jag har aldrig varit med om otjmad slummer för honom. Visst vi har många gånger ställt in eller skjutit upp saker pga att N. sover. Men denna gången var han ju påklädd och allt, och skulle ha ha bröstmjölk under dagen så behövde vi åka nu och inte om en timme och 45 minuter. Sagt och gjort, jag tog upp honom och han sov vidare i min famn, detta gick bra fram till att jag skulle låsa dörren. Då vaknar N. till och grinar tills jag har satt honom i vagnen och kört ut från trapphuset, då somnar han igen och sover i...ja en timme och 45 minuter, trots att vi åker buss och bär honom upp och ner för trappor. Det hela slutar ju med att N. inte får någon mjölk från L, då L måste tillbaka till klassen och N. fortsatte sova. Han sov hela vägen till Markegång och vaknade när jag precis parkerat vagnen.
   När N. hade vaknat så busades det lite med faster innan hon skulle iväg på kryssning. Jag märkte hur N. vart hungrigare och hungrigare, till slut så hade jag kollat igenom kyl, frys och skafferi och äntligen skrivit en inköpslista.
   Så iväg till skolan för att N. skulle få mat, och denna gången så gick allt bra. Jag stötte till och med på min gamla lärare som jag hade i lågstadiet. Efter att jag hade sagt hej till henne så kännde hon igen mig och drog upp ett minne hon hade om mig (kul att en lärare kommer ihåg en efter ca 15 år)
   Efter matande av N. och inhandling av varor, så var det bara att gå tillbaka och börja baka. Jag och L. bakade Schweizisk Äppelkaka, Saftig Mjukpepparkaka, Vaniljbullar och så var det ett försök på bullar med äppelmos i. Den deg som vart över av bulldegen gjorde jag en mindre längd av. Men innan vi fikade så fick vi Tacos av far min.
   Sen var det bara att bege sig hemmåt, och träffade då en gammal klasskamrat på bussen (han var chauför, så det var inte så mycket samtal med honom)

Idag blir det en till cover...


Var fan har nattblöjorna tagit vägen?

Dagen har gått mycket bättre än igår. Idag fick jag till och med gå runt i affären i lung och ro, då N. bestämmde sig för att sova i 1,5 timmar.
   En sak är då säkert, det är svårt att hitta nattblöjor. Har fan letat i en vecka nu...De förra vi hade råkade vi köpa på Willys, men de har inga nattblöjor nu. Nej, det råkade vara en felleverans.
   En rolig sak idag är ju iaf att jag stötte på Ugn när jag var ute och traskade mot affären. Han hade varit och införskaffat sig PES 2009. Så nu lär det väl inte ta så lång tid innan jag åker hem till honom och spelar lite. Men om jag vet hur det går till så sitter Ugn med David och spelar för fulla muggar nu.

Hörde en gammal skönlåt, fast i en veriation jag aldrig hört förr.
Låten är gammal så du kanske har hört den förr.


Helvetesdag

Igår gick allr åt helvete. Vi kom inte iväg för att hälsa på L. på hennes praktik. Så N. fick bara ersättning.
   N. ville inte sova, fast han var trött, och när N. väl sov så var det i tio minuter för att sedan vakna och bli uppplockad och sen somna i knät i tio minuter till.
   N. börjar bli förkyld, det samma gäller mig. L. har haft lite ont i halsen de senaste dagarna. Så vi blir nog lagom sjuka till nästa vecka.

Sjal = Räddning

Dagen har varit lung, då L. tog N. och gick för att hämta ut sina böker och så passade hon på att handla. Själv tog jag det lungt och kollade på Flags of Our Fathers.
   NÄr det var dags för L. att gå till skolan så busade jag oich N. hur mycket som helst. han tyckte även att det var kul när jag "busskrämde" honom. Men han har varit lite svår att söva under dagen, har båda gånger jag sövt honom fått tagit hjälp av sjalen.
   L. tillagade även en "gryta" till N. som han slukade med hull och hår, han fick även vatten till maten för första gången idag.

Datorfel

Idag så vaknade jag av att grannen rinde och ville ha hjälp med en skruv som skulle skruvas in i deras vägg. När jag sagt att jag skulle komma över om ett tag poch lagt på, så ringde det på L's mobil, det va grannen igen som frågade om vi ville äta frukost där. Sagt och gjort, vi bytte om på N. och gick över och åt frukost. Sen gjorde jag mitt bästa för att få in skruven. men den satt som berget. Fick in den några milimeter iaf och en spegle sattes på skruven.
   Sen gick vi hem så N. fick sova lite granna. L. satte sig och spelade Sims2 på min dator, och jag ville då åt ,min dator så jag skulle installera Sims2 på L's dator, men det gick inge bra plus att internet försvan från hennes dator.
   Senare på kvällen åkte L. iväg för att gå på ett "sminkmöte", undertiden var jag själv med N. det gick bra tills han var så trött att han kunde ha somnat stående, men ville inte sova. Det tog ungefär två timmar innan jag satte honom i sjalen och då somnade han efter 20 minuter. L. kom hem några minuter efter och ställde sig då och kokade risgrynsgröt till mig (och hennes själv)

En fikande fiskare som spelar poker

Skall börja med att be om ursäkt för att jag inte skrivigt, men har haft problem med att logga in.
   Men detta inlägg börjar på fredag morgon , då N. tog sina andra sovmorgon i rad. N. och jag skulle iväg och fika med min barndomskompis och hennes två barn. Vi skulle börja röra på oss kl tio. Fem minuter i tio så höll jag på ta ner vagnen, och L. gick in för att väcka N. Men han låg då där helt vaken och log mot henne.
   På vägen till Gränby så låg N. och gnällde, då han ville sitta, men orkade inte riktigt.
   Efter fika och busande med A. och O. så gick jag och N. för att handla mat och sen somnade N. på vägen hem. Då tänkte jag att vi skulle gå ruint lite innan vi gick hem så att han inte vaknade när vi kom in. Allt slutade med att jag gick till blomsterhandeln och köpte en blomma till L. Hon vart (vad jag tror) glad över blomman.
    På lördagen så tog N. sin tredje sovmorgon i rad. L. hade varit ner och bokat tvättid klockan halv elva och jag och N. sov till tio, så för min del vart det bara att ta tvätten och gå ner och tvätta.
   När tvätten var gjord så tog vi och promenerade ner till Amazing Thai där vi tog en lunchbuffé och sen rörde vi oss vidare till Ä-by, där vi skulle få middag hemma hoss L's syster. Sedan åkte jag och A. hemm till A. för att spela poker.
   Vi spelade 4 omgångar. Första omgången så fiock jag bra kort på hand men fick inte ihop med de kort som kom på bordet, så jag åkte ut tidigt mot A. som sedan satt och hånade mig tills han gick och vann den omgången.
   Den andra omgången så fick jag hyfsade kort som faktiskt gick ihop med de koprt som kom på bordet. Så den omgången gick jag och vann.
   Inför den tredje och fjärde omgången så kom R. då han hade varit och spelat innebandy tidigare. I den tredje omgången så fick jag ge igen på A. då R. gick "all in" på första handen och A. och C. gick emot. och R. vann. SÅ då kunde jag håna A. som åkte ut på första handen och sen fick sitta och titta på i två timmar medan vi andra gjorde upp om vinsten.
   Allt som allt så gick kvällen bra då jag gick +/- 0. De två sista omgångarna vann av den som var piggast i huvudet, alltså R. det var helt klart han som hade druckit minst
   Natten till söndagen spenderades på en (inte helt uppblåst) luftmadrass. Vaknade utav att Z. kom och skulle väckla migg, men han kollade bara in och sen ville han inte längre.
   Efter frukost så åkte jag och R. till A. för att hämta båt, m.m. för att sedan tillbringa dagen på sjön och fiska. Det var inte mycket napp, bara R. som fick tre gäddor på mindre än 2 kg. Så ingen av dem räknades igentligen, då de var för små enligt A's räknenormer.

Sex månaders spruta

   I morse så skulle vi upp för N. skulle få sin 6 månadersspruta. När jag bokade tiden tänkte jag "Men 09.20 blir ju bra. N. brukar ju vakna mellan 06.30-08.00". Men i morse så bestämde sig vår lille son att ta en sovmorgon, så vi vaknade av L's väckarklocka som ringde 08.30. När vi var klara så låg L. och smekte N. på kinden så han skulle vakna, sen bar det av till BVC med pjamas på.
   Efter stick i låret och lite frukost (den första "riktiga" frukosten för N.) så började vi gå ner till stan där det skulle vara "mammafika" kl tolv. Det var jätte trevligt. Allt började med att N. satt och "flörta" med E. och A-S. Sen någonstans i mitten så satt N. och C. och snuttade på samma snuttefilt. Allt slutade med att H. stod och åt upp min sallad, med fingrarna.
   För en gångs skull så fick jag med mig kameran idag, så lite kort vart tagna

Inskolning

Idag så vart det för första gången vi var på sångstund. N. tyckte det var jätte roligt att dansa och sjunga. Men han somnade då det var 5 min kvar och då gick vi hem, så det vart inge fika.
   Annars idag så har N. varit vaken väldigt mycket. Från 08.11 till 14.30 så sov han bara i 20 min.
   Kl. 17 så kom syrran och hämtade L. för att åka och byta syrrans doppresent till N. Det vart ett fotoalbum. Sen vart vi överbjudna till grannen där vi åt mat, sen behövde vi gå, då hela familjen skulle följa med syrran för att kolla på en lägenhet. Lägenheten ligger i samma område som vi bor i, och den var jätte schysst. Är faktiskt lite avundsjuk att det finns så fina lägenheter här i området, och jag bor inte i den...

Dagens låt


Höst

Ja, nu är det höst, för idag har vi varit på höstmarknad här i Uppsala. Det vart några inköp. t.ex. Ren- & Älgkorv, marknadsgodis, en stickad tröja till N. och ett halsskydd åt N.
   Vi tänkte äta lunch på Amazing Thai, men det var så mycket folk där så vi gick till Mariannes och åt kebab.
   Sen var det dags för L. att gå till skolan. Så jag och N. roade oss med att busa. Jag kittlade N. så han höll på att storkna av skratt. Sen åt vi lite och sen kom L. plötsligt hem. Så känndes det iaf, men det hade varit några timmar där emellan.
   Jag startade även en ny blogg idag, där jag bloggar om filmer jag har sett. Man kan se det som ett forum där jag ressenserar filmer helt enkelt. Ni kan följa länken i förra inlägget.

Andra dagen själva

Igår var det andra dagen jag och N. var hemma själva då L. var i skolan. Dagen i sig gick väldigt fort då N. fick för sig att sova lite då och då. Vi kollade även på en film "Beowulf".
   L. ringde sen och sa att hon skulle komma hem tidigare än väntat. Det gjorde mig glad då jag kunde gör mig iordning i lung och ro till et träningspass som grannen hade bjudit in mig på. Spelade lite innebandy vid missionskyrkan. Vi körde 3vs3 på liten plan och med små mål. Det vart mycket springande, och jag kännde direkt att jag var otränad.

Ingen kanelbulle

   Idag var det kanelbullens dag. Men jag fick ingen kanelbulle idag. Syrran hade lovat att komma över med nybakta kanelbullar, men hon låg hemma bakfull och orkade inte röra sig.
   Annars har det varigt en trevlig dag, med en promenad och besök från K. och K, som kom över för att äta lite snask och titta på "South Park: Bigger, Longer & Uncut" & "The X Files"
   För övrigt så har N. fått majspure idag, som L. gjort.

Första dagen helt själva

Ja, idag började L. skolan. Jag och N. hade planer att gå på sångstund idag, så vi missade i onsdags. Grannen skulle med på sångstunden, men N. gjorde precis likadant som i onsdags och sov då vi skulle gå.
  Så när han vaknade så tog vi och rörde oss mot L´s skola för att möta upp henne på hennes lunchrast. Det vart en räksmörgås på Trinanon.
   Efteråt så somnade N. igen. Jag tog mig då ner till stan och mötte upp de som hade gått på sångstunden.
   Grannen och jag gick hem och grannens barn somnade i vagnen medan N. vaknade. Så vi satte oss utanför grannen och pratade. Efter ett tag så vaknade H. som började leka med gungorna. När L. slutade så ringde hon och kollade vart vi var någonstans, hon gick även förbi Trinanon igenoch köpte bakelser.
   När L. kom så gick vi hem för att laga mat. Det vart våfflor och grannarna kom över och åt. Precis när vi var klara med maten så ringde K. och K. och sa att de skulle komma över och fika. Så det vart fullt med människor i hemmet på kvällen.
   Utöver det så har N. fått testat tre nya saker idag. Koktäggula, bröd och ersättning. Det har gått bra. Framför allt med ersättningen., även ifall han föredrar den äkta varan. Men vi kommer iaf klara oss bara han och jag då L. har långa dagar i skolan.

N. växer

Märkte i morse hur mycket N. har vuxit då jag hade honm i knät och skulle ge honom dropparna. Jag har gjort det förr och det har aldrig varit några problem, men idag så sträckte han sig efter skrden då jag höll på att hälla upp dropparna. Det är kul att märka dessa små saker som man inte oftast tänker på.
   Efter att L. vaknat och ätit frukost så hörde grannen av sig och undrade om jag och N. ville följa med ut i parken och umgås.
Sagt och gjort. Vi gick ut. L. följde med då hon inte hade någon skola idag. Grannen gjorde till och med kaffe som hon tog med. Vi gick runt i ca 2 timmar utan att hitta någon bra lekpark att vara i. L. skulle iväg till skolan och träffa en studievägledare. Så jag och grannen och barnen hamnade i en liten lekpark i närheten av L´s skola.
   Då L. var klar, var vi alla hungriga och bestämde oss att äta på "Java", de har billig lunch buffé och har helt okej mat.
När vi gjorde i ordning oss för att gå så spydde min son 2 gånger i mitt knä och sen en gång till när vi la ner honom i vagnen.
   På vägen hem så stannade vi till vid en secundhand butik, som L. velat gå in i länge. Jag fick stanna ute med barnen medan fruntimmerna gick in. Så jag roade mig med H. medan N. och K. somnade. När kvinnorna var klara så gick vi och tittade på en massa hus. Fanns en som jag tyckte var riktigt snygg...Tyvärr glömde vi kameran hemma å det vart inge kort på den byggnaden.
   Väl hemma så började N. vara grinig så jag stoppade mitt lilfinger i munen på honom så han fick suga lite, då jag inte hittade nappen. Efter ett tag känner jag något som sticker till, jag tittar i N´s mun men ser inget. % min senare så sitter L. med N. och så brister hon ut.
- Men guben har du fått tänder!!
Sant som det var sagt så hittade även jag dessa tänder då L. visade vart de satt.

Dagens låt blir;


Första dagen

Första dagen som pappaledig började med en sovmorgon, då N. hade sin bästa natt någonsin. L. gick upp med N. vid 10.00 och de kom sen och väkte mig vid 10.40.
Vi hade planerat att ha inskolning för mig vid sånggruppen på Pumpen, men det vart inget av det då N. fick för sig att sova 2,5 timmar mitt på dagen.
Vi tog ändå en vända ut i regnet och handlade lite, då N. hade vaknat.

Dagens låt blir med tanke på N's sovande denna


RSS 2.0