Uppdatering

Helgen har varigt mycket trevlig. N spenderade en natt hos farmor medan jag och L var i gävle och festade på inflyttningsfest. Jag var nyckter då jag gick på bensin (penselin en på festen hörde fel) då jag har fått halsfluss. Men vi hade kul ändå. Tyvärr så har jag tappat glöden för att skriva.

10 000 Fotbollar på Fejjan??

Jag har nu varit medlem på Last.fm i snart ett år och idag så kom jag upp till 10000 skrobblade låtar. Det roliga är att mitt Winamp har slutat fungera, så nu lyssnar jag mest på rekomenderade artister via Spotify. Detta har gjort att jag har lyssnat på lite annorlunda musik de senaste dagarna.
   Övrigt idag så har jag suttit med grannen och kollat på fotboll. Man U vs Porto. Det slutade med vinst för Man U, så det vart 3 lag från PL och ett lag från PD som gick vidare till CL-semifinalerna.
   När jag sen kom hem från GT så märker jag att min kära L har startat ett konto på fejjan. Detta förvånar mig då hon har varit emot fejjan och sagt att hon aldrig skulle skaffa ett konto där.


En summering av påsken

Allt började väl på fredagen då vi åkte iväg till min far och åt god mat och en massa godis. Sen fortsatte det hela med att N tog sina första steg på lördagsmorgonen, vilket vi sen fick visa upp för farmor och farfar med respektive familje, då farfar dök upp på påskmiddagen hemma hos farmor. Efter en underbar vistelse hos mor min (farmor) så rörde vi oss vidare norrut till svärfar där vi fick besök av S, R och Z. Vi passade då på att visa upp hur duktig N har blivigt. Resten av helgen så räknades det steg både hit och dit.
   Under natten så sov N sin bästa natt någonsin, då han somnade runt tio och sov till halv sex, han fick då komma till våran säng och sov i 2 timmar till. Denna fina bravad lyckades N göra även natten till idag, men innan det hände så spänderade vi söndagen i det fina vädret, genom både promenad och grillning, för övrigt årets första grillning. Sen så fick vi som sagt alla sova ett gott pass då N sov i många timmer utan att vakna.
   Så denna helg har N lärt sig att gå och sova ordentligt.

Nostalgitripp i glassvärlden

Hittade en karta över GB's glassar från 1984. Jag kommer själv inte ihåg alla dessa glassar från den tiden, men det kan ju ha med att jag faktisk föddes detta år.
   Men jag letade även upp glasskartan för 1994 och 2004. De glassar från 1994, då jag bara var 10 år minns jag som om det var igår. När jag kollar på kartan så är det 3 glassar som jag inte kom ihåg. Det första är spöket som jag får vaga minnen från då jag ser den. De andra två som jag inte kommer ihåg är Boomy och Aprichok.
   När jag kollar på kartan från 2004 blir jag nästan skrämd av hur många glassar det är jag inte känner igen. Men jag har kommit på varför jag inte känner igen dem. Det var en sommar då jag jobbade på gotland inom försvaret, direkt efter värnplikten och att dricka sprit och gå på Gutekällarn var mer prioriterat än att äta glass. Men nu önskar jag att jag hade ätit 88:an Blue eller 88:an Black. Sen att Magnum fanns på bägare är inget som finns i min minnesbank. Sen har vi ju den där lilla rutan med "barnglassarna" Vissa känner jag faktiskt igen där ifrån, men glassen Sour Face har jag inget minne av, men det är en sådan glass som jag säker skulle tycka vara kul att testa.
   I år finns det ju några nya glassar man måste testa under sommaren. Jag gjorde ett test som hette GB Glasstest, där jag vart Lemon Age, och ni kan ju se på bilden nedan hur den beskrivs (eller är det en beskrivning på mig?) Men jag måste så klart testa den glassen bara därför.



Glad Påsk

Jag önskar er alla en Glad Påsk
För min del så skall jag och familjen snart röra oss till far för påskmiddag.
Imorgon blir det påskmiddag hos mor min och allt avslutas hos svärfar på söndag

My Brute

Har nu börjat spela "My Brute"
Utmana mig gärna och säg hur duellen gick.

Kokaka

Igår så bakade lina en kladdkaka. Jag har länge velat gjort en "kokaka" . Vi skulle få gäster mot kvällningen, så det känndes som en perfekt dag att testa baka denna "kokaka".
   Nu gick det inte så bra då tiden rann iväg och jag hoppade över att ha smeten i kylen, innan jag hade in den i ugnen. Sen hade jag nog ugnen på för låg värme. Men där följde jag ju receptet så där skyller jag faktiskt ifrån mig på den som skrev receptet (som råkar vara jag, då jag översatt ett recept från USA)

Men det började i alla fall bra och så här såg grunden ut då den skulle ha åkt in i kylen, men hamnade i ugnen istället


Sen när jag hade gjort i ordning allt så såg den ut så här



Den var väldigt kladdig utav sig, men det tror jag man kan redigera med att ha ugnen på lite högre värme eller ha den inne ännu längre. Men när den var klar så fck den svalna och sen så stoppade vi den i kylen. Vi smakade så klart på den innan kvällen var slut, men jag tycker ändå den var godast imorse då jag satt och skar upp den i lagom stora bitar.
   Jag hade även en liten insperation då jag gjorde mönstret


Falukorv med gratineradmos

Ja, idag så gjorde jag något jag aldrig gjort förr... Nämligen Gratineradmos. Det var inte alls svårt, utan riktigt lätt.


Här är receptet för 4 portioner
8 potatisar
2 ägg
1 dl mjölk
3 dl riven ost
½ dl parmesanost
2 msk smör
½ tsk basilika
Salt och peppar
Muskotnöt

Skala och koka potatisarna tills de är mjuka. Häll från vattnet och mosa potatisarna med en stöt.
Tillsätt mjölk, äggulor, salt, peppar och muskotnöt. Vispa äggvitorna till skum och vänd sedan ner det i moset. Blanda noga.
Häll över moset i en ugnssäker form. Rör samman smör, riven ost, parmesanost och basilika i en skål.
Fördela blandningen över potatismoset. Gratinera överst i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.

Till detta gjorde jag ungstektfalukorv. Där jag hade äpple och lök i skårorna. Jag glömde däremot osten innan jag skickade in den i ugnen. Både potatismosen och korven vart riktigt fina efter 24 min i ugnen.


Datorominstallering - Bloggar borta

Jag har haft en ominstallering på min daotr och tappat bort alla mina favoriter och där med så ha jag tappat alla bloggar jag följde. Så om ni vet att jag brukade läsa eran så får ni jätte gärna skicka adressen till mig så att jag kan lägga in den igen.

Vad hände med blåbärsmuffinsarna?

Tyvärr skulle jag göra detta inlägg i helgen spom var, men det har helt enkelt inte blivit av.

   Jag har ju visat bilder från dagen då jag bakade blåbärsmuffin. hade ju planerat att göra små monster av dem, till N's födelsedag. Hela hans födelsedag gick i temat blått kan man väl säga. Det var nog bara tårtan som inte hade blått i sig.

   Men åter till blåbärsmuffinsarna, för att få dem till små blåa monster så fick vi ju först testa 4 st muffinsar 2 var av de två olika ideérna vi hade. Tyvärr fick vi inga kort på min idé. Men på L's idé fick vi kort och de var faktisk de som vart bäst.




Lite modifieringar vart det så klart. Till och börja med så togs kokosen bort, då den skar sig med blåbär och citronsmaken (som finns i glasyren). Sen så vart det inte bara Oreos som munnar utan vissa fick munnar utav lakritssnören. Tre muffins fick ögon som hade en vita också, tyvärr hade vi inte fler då de nog vart bäst.




Utöver muffinsarna så gjorde vi mördegshjärtan. Vi delade upp arbetssyslan så att jag gjorde degen och L formade hjärtarn, sen gräddade jag dem. Den största anledningen till att det vart så var väl att jag höll på bli galen på smeten då den nästan bara består av smör och det var så varmt inne i lägenheten att det inte gick och göra på det sättet som jag ville. Men det slutade alltså med att L satt och formade hjärtan för hand.



L hade även bakat en tårta från grund och botten. Det tog visserligen några försök då hon hade fått fel recept från början. Men det slutade med att hon fick en hel plåt av hemgjort tårtbotten som hon sen skar ut i form av en björn. Hade i lite bananmos och marsansås. Överst fanns det dumlefluff, lite grädde och lakritsremmar.



För övrigt så var firandet av N väldigt lyckat.

RSS 2.0