En till

Ja, då har jag testat lite till. Denna bild är jag mer nöjd med.


Tecknat med lite färg i

Jag såg en bild på nätet idag. Den var tecknad med lite färg i. Jag tänkte för mig själv "Det där kan inte vara svårt att göra i Phostoshop" Så nu har jag försökt. Den vart inte riktigt som jag hade velat att den skulle se ut. Men kanske var det fel val av bild, eller så är det lite andra saker jag bör göra med den innan jag når det resultat jag vill nå.


Dålig

Jaha, då börjar man bli dålig igen då. Både jag och L har svårt att andas genom näsan nu mera. Det gör att man inte sover så bra, för man vaknar till av att man inte får någon luft.
   Sen har jag gått runt och haft ont i halsen hela dagen. Det är som en stor klump i halsen och klumpen har taggar som den kan fälla ut och snurra lite så att den rispar upp halva halsen. Det gör grymt ont.

The Art of War

Jag hittade ett gamalt blogg inlägg som jag skrev efter jag hade hört Sabatons senaste skiva "The Art of War".

Jag har nu lyssna på albumet "The Art of War" och här är mina första tankar om det.

Spår 1 - "Sun Tzu says" 
Detta är introt till skivan och det är en kvinna som pratar 

Spår 2 - "Ghost Division"
Detta spår börjar tungt och blir bara tyngre.
Jag gillar det här. Den första tanken jag hade var "Kommer albumet att vara så här bra, som den här låten är så kommer albumet vara det bästa albumet någonsin"

Spår 3 - "The art of war"
Här har vi titelspåret. Den börjar bra, men den blir dålig och jag gillar inte låten så mycket. Men jag tror att det är en låt som bli bättre och bättre för varje gång man lyssnar på den.

Track 4 - "40-1"
När jag såg titeln på denna låt det stod "40:1" och jag var orolig att det skulle vara en biblecitat, men det är det inte.
Låten är ganska bra. Om "Ghost Division" var 5 / 5 och "The art of war" var 4 / 5 då är detta en 4,5 / 5.

Track 5 - "Unbreakable"
Den här låten låter som många andra låtar som Sabaton har gjort. Det är inte så originalet så att säga. Men den är lika bra som alla andra.

Track 6 - "The nature of warfare"
Här kommer kvinnan tillbaka och pratar lite mera.

Spår 7 - "Cliffs of Gallipoli"
Vad jag har hört så är denna låt den första singeln från albumet. Jag gillar versen i den här låten, en hel del cynth och Jockes röst.

Track 8 - "Talvisota"
Nu har vi kommit in en bit på detta album och här är en fantastisk låt som är snabb. Talvisota är namnet på det finska vinterkriget.

Track 9 - "Panzerkampf"
Här har vi en riktigt bra sång. Det här kommer bli en av mina favoriter från albumet. Riktigt sköna riffs i låten. Det är lätt att sjunga med i refrengen och jag tror att det kommer att bli en av låtarna Sabatons publik kommer ha lätt att skrika med i på konserter.

Track 10 - "Union (Slopes of St. Benedict)"
Denna låt låter ganska mycket som "Panzar Battalion" i början.

Track 11 - "The price of a mile"
Jag tror att detta är den låt som sticker ut mest på detta album. Riktigt roligt att all sabatons musik inte låter precis likadant.

Track 12 - "Firestorm"
Bra fart i denna låt också. Det är inte den bästa låten på albumet, men inte den värsta heller, och det är inte en låt jag kommer gå och nynna på.

Track 13 - "A secret"
Här har vi ett outro där kvinnan pratar igen.

Barnvakt

L ringde för ett tag sen och kollade om jag hade något emot att vara barnvakt i Enköping. Så vi skall snart dit och tillbringa kväll och natt där borta. Vi skall åka så att vi är där innan 18.30 så jag inte missar något på den så viktiga hanbollsmatchen. 
   Det jobbiga är att jag känner mig lika måttligt road att gå ut ur lägenheten som vanligt då det är vinter. Jag är som en bjrn och tar gärna och går i ide under vintern.
   På grund av att vi åker till Enköping idag och sover över där, så kommer mitt matbrödsbakning vänta tills imorgon.

Bra jobbat Aco-Ferry

Ja, vad skall man säga. Först körde kvinnorna sin jaktstart, där AK går från en 22 plats till en 4 plats. Sen var det dags för herrarna där Ferry tar och vinner ganska stort. Tyvärr så tappade Bergman många placeringar.
   Annat roligt som har varigt idag är att Sverige hade en andraplats genom Olsson på 15km klassiskstil. Anja Persson tog en tredje plats i störtloppet, trots att hon skadade knät tidigt i backen, då hon hoppade långt och landade hårt.
   Så här långt så ser det bra ut för svenskdel inom sporten. Sverige möter just nu Kazakstan i bandy. Den borde de vinna. Men ikväll så möter Sverige, Frankrike i Hanbolls-VM. Frankrike som är regerande OS-mästare och riktigt bra, blir svåra för Sverige. Men för Sveriges del så är denna match super viktig. De måste vinna för att ta sig vidare i turneringen.

Tillbaka

Ja, jag har inte bloggat mycket på länge, men N har haft 40 graders feber. Det har självklart varit jobbigt, på många sätt. Första gången jag och L är med om att N har så hög feber, så vi blir ju så klart oroliga. Ett tag funderade vi på om han hade fått öroninflammation, då han var röd om örat varje gång vi tittade. Men sen kom vi på att han var röd på grund av att han låg på det örat och vilade.
   Men nu verkar han återställd, har möjligtvis lite feber men inget som stoppar honom. För N kryper runt och pratar för sig själv, samt ställer sig mot diverse möbler.
   Nu skall jag sätta mig och leka lite med honom.

Systemkamera

Efter inlägget igår så började jag fundera lite på en systemkamera.
Jag har länge varit inne på att skaffa mig en Nikon D40x
Men nu har det ju priset på lite "bätre" kameror sjunkit medan priset på D40x har stått still.
En kamera jag har tänkt mycket på är Sony Alpha 200



10,1 megapixlar
2,7" LCDskärm
Den stora nackdelen med den är ju att det inte är lika lätt att fixa objektiv till den.


Sony CyberShot DSC-W170

Jag har blivit lite smått sugen på denna kamera.
Har riktigt bra vidvinkel.



10.1 megapixlar
5x Optisk Zoom
28-140 Brännvidd
Bländaromfång F3.3-F8.0
2.7 tum LCD skärm

Frukost

Jag och N har precis ätit frukost. Jag gjorde iordning grahamkornsgröt. De två första skedarna ville han bli matad, men efter det ville han inte bli matad något mer, så han fick skeden från mig. Det första han gör är att peta lite i gröten som finns på skeden, så jag tog tillbaka skeden och drog av lite, så att det inte fanns så mycket på skeden och gav tillbaka den till honom. Denna gången så stoppade han den i munnen och åt själv. Efter ett tag så var det ju slut på skeden och då började N små gnälla, varpå jag tog tillbaka skeden, denna gång med lite våld, och tog lite mer gröt på skeden. Medan jag tog mer gröt så började N tjuta som en siren för att jag hade tagit bort skeden från honom. Han vart tyst så fort han fick tillbaka skeden. Denna procedur upprepades några gånger. N vart mer och mer arg för varje gång jag tog skeden från honom, men han vart också gladare och gladare för varje gång han fick tillbaka skeden med gröt på. Men till slut så var han så grinig att han inte ville ta tillbaka skeden, då jag hade laddat den med gröt, så då gav vi upp frukosten.
   Nu skall jag förbereda inför musikkrysset som är om en timma


Magsjuk

Jaha, allt började nu i lördags då vi var och hälsade på L´s syster S, som hade Syster E med pojkvän (Bävern) på besök. Bävern hade, innan de kom, umgåtts med hans bror som varit magsjuk. Mot kvällningen på Lördagen så insjuknade Bävern.
   På måndagen så började jag känna mig dålig i magen, men trodde det var något jag hade ätit då jag mådde riktigt bra annars.
   Under Tisdagen så kom far min och hämtade upp mig för att åka iväg och kolla/hämta en hylla som L hade sett på blocket. Det var en Billyhylla från IKEA. När vi är där och skall börja bära så känner jag av magen igen. Väl hemma så sover N och L är på väg ut, hon skall gå till grannen och hjälpa henne med en grej och sen skall de båda gå till affären.
   Jag själv tar och lägger mig på sängen för att vila lite medan N sover. Men när N vaknar så mår jag sämre. Försöker se efter honom, men måste hela tiden springa in på toa, då jag känner att jag skall spy, men spyr inte utan mår bara sämre. Så jag ringer till L som får komma hem och hämta N. Som tur är har hon precis blivit klar hos grannen och inte kommit långt alls.
   Igår så mådde jag bättre, men då insjuknade både N och L. N har feber men verkar inte dålig annars, han har bajsat lite oftare, men det kan även ha med att en tand är på gång. L däremot känner sig fortfarande dålig, och hoppade över skolan idag. Vi får se hu det går med begravningen som vi skulle på idag. Känns inte som om vi kan lämna N till grannen då hon också har småbarn, sen tycker jag det känns dumt att vi skall åka till begravningen och möjligtvis smitta ner alla där. Räcker med att familjen måste sörja lilla Mino, tycker jag. Sen tror jag faktiskt att de inte vill att vi skall komma om vi mår så här dåligt. Jag vet att jag skulle då inte vilja ha några som varit magsjuka på hos mig huve taget, än mindre vid en folksamling.

Aptit

N. verkar ha tappat aptiten. Han åt inte mycket gröt till frukost. Sen nu när han vaknade så var det dags för lunch, men han vägrade smaka på det. Just nu sitter han i mitt knä och klättrar på mig. Han kanske håller på bli sjuk igen.
Skall tvinga i honom lite vatten och lite välling.

Snabb och kort uppdatering

Igår så ställde sig N. utan att hålla i sig i något och stod då i ca 3 sekunder. Idag så ökade han sekunderna till 9 utan stöd. Sen skall jag skriva en till sak som har med 9 att göra. men denna gång 9 timmar. För det var så länge som N. sov natten till idag.

Track King

Det fjärde och sista spelet jag håller på med är faktiskt ett australiskt spel som handlar om galopp. Här så får man ett stall med 4 hästar som är hyffsade. Sen får man försöka köpa och avla hästar som kan bli bra. Man får så klart träna hästarna, i fem olika skills, även jockys kan man träna upp om man anställer lärlingar.
   Det finns 5 olika längder av race, de olika längderna kräver olika skills. T.ex. så behöver inte sprint så mycket uthållighet som t.ex. långa lopp. Men det är många delade uppfattningar om vad det är som behövs till de olika längderna.
   Detta är nog det svåraste och minst roliga utav de spel jag har nämnt, då man jobbar helt själv. Det tog även ett tag för mig att komma in i det hela.
   Forumet på denna sida använder jag inte alls då jag tycker att den är väldigt kladdig. Det viktigaste står oftast på första sidan.
   Adressen till sidan är www.trackking.org

Hilma 2 år

Idag så var vi över till grannen och grattade Hilma en dag i efterskott. Hon hade fått mycket roliga leksaker och från oss så fick hon en korg med olika matvaror till sitt lilla kök, som hon fick i julklapp. Korgen var nog rolig, då hon sprang fram och tillbaka med varorna till allihopa. Men hon tillagade dem aldrig.
   Vi vart inte bara bjudna på kaffe och tårta, utan vi fick till och med mat. Vi kom ganska tidigt då vi fick främmande först av Lena och Max. Innan de gick hem så gick vi alla över till grannana, och vi vart så klart kvar där. N. somnade en liten stund, men då han vaknade så var det dags för Calle att sova. Så alla fick plats runt bordet då vi skulle äta.


GPRO

Det tredje internetspelet jag spelar är GPRO
   GPRO är ett racingspel. Du börjar i lägsta divitionen "rookie", sen kan man avancera till "amateur", "pro", "master" och till bästa som heter "elit".
   Det är ett ganska lätt spel så fort man kommer in i det hela. Inför varje race så skall man ställa in ett värde mellan 0-999 på 6 olika saker på bilen. Det som kan vara lite svårt i början är vart man skall lägga sig på denna intervall. Annat som kan vara svårt i början är vilka egenskaper som är bra för en förare. Mitt tips är att gå med i ett team så fort som möjligt. Det kan ta några försök innan det är något team som nappar. Från teammedlemmarna så kan man få mycket hjälp.
   Man skall även planera de olika pitstopsen. Man får välja vilka däck man skall köra med och hur mycket bränsle man skall ha i tanken.
   Forumet på denna sida ser i alla fall bra organiserat ut. Men jag följer inte forumet på denna sida. Ända forumstrådar jag följer är mitt teams och den serie jag är i.
   Det som är det tråkigaste med deta spel är att det är stillbilder under racet. Men på något sätt så tycker jag att det nästan är mer spännande på det sättet.

Några skärmdumpar



Läget med N.

Det har inte skrivits så mycket om N. nu och det är för att det händer inte så mycket. Visst han har lärt sig bå med stöd och reser sig upp mot möbler. Men allt detta händer i skym undan av att han är förkyld och stundtals hängig, och det är inte så kul att skriva varje dag att N. är snuvig och hängig. Men han lever och är oftast väldigt glad. Vi (jag och L.) tror att N. kommer gå utan stöd i slutet av januari/början av februari (han har ju visat oss nya saker den 2:a i de flesta månaderna)

Conquer Club

Ett annat internetspel jag spelar är Conquer Club.
   Detta är som det gamla hedlig brädspelet RISK. Man startar alltså med några få armer slumpvist utsatta. Sen gäller det att med strategi och tur slå ut de andra motspelarna.
   Sidan utvecklas hela tiden, med nya kartor (de är i skrivande stund 108 kartor + 3 stycken som håller på att testas) och olika sätt att vinna.
   För att ha en liten ranking i spelet så vinner man poäng från de man vinner över, så ledes förlorar man poäng om man förlorar ett spel.
   Forumet är bra upplagt, och varje land kan/har gjort forum för det landets modersmål. Sen finns här ett forum för strategi på de olika kartorna och även ett för de idéer man har till nya kartor.
   Man kan sponsra spelet genom att bli preemiummedlem och då kan man spela hur många spel man vill samtidigt, annars så finns det en begränsning på att ha 4 spel igång samtidigt. Jag själv tycker att 4 spel räcker bra. Det kan bli lite tråkigt när man möter sådanna som "tar lång tid på sig" (inte spelar så ofta och låter tiden gå ut). För det är så att varje turn så har man 24 timmar på sig att göra den (efter att man påstartad sin turn har man 1 timme på sig att avsluta den). Men jag brukar spela "freestyle" alltså alla på en gång om man är fler än 4 spelare. Man kan vara mellan 2-8 spelare på en karta. I "freestyle" så har alla 24 timmar på sig att göra sin turn, så då kan man i alla fall spela en turn varje dag. annars kan man ju få vänta i 48 timmar innan man själv får spela om man möter 2 st som inte spelar så ofta.
   Om man skulle missa sin turn 3 gånger under ett spel så är man "dead beat", det beyder att man förlorar spelet för att inte förstöa spelet för de andra motståndarna.
   Om man skulle åka bort och inte kunna komma åt internet på en vecka eller så så brukar de flesta spelare har överseende med detta om man meddelar i tid att man skall åka bort. Då om man är fairplayer så drar man ut så mycket som möjligt på sina 24 timmar så att den som åker bort har så stor chans som möjligt att hinna tillbaka till sin turn innan han blir "dead beat"

Footstar.org

Jag spelar en hel del spel över internet. så som Footstar
   Footstar är ett fotbollsspel där man tar rollen som en man, som är 17 år. Nu skall man börja träna upp denna person i de olika skillen som finns, så som Tackling, Passning och Avslut m.m. Man måste även sköta kontrakt och relationer till familj och lagkamrater. Man kan även ha relationer med andra kompisar. Man kan även försöka ragg på tjejer som man sen kan gifta sig med om man sköter relationen bra med tjejen.
   Om man vill så kan man skaffa sig ett "FS Fan" detta är vad du skaffar dig när du sponsrar sidan. Man kan köpa två olika. Ett guld och ett silver. Om man skaffar sig det med guld så kan man bli manager för ett lag och då får man sköta hela laget. Om Managern behöver hjälp så kan den personen be en som har skaffat silver. Silver är lite billigare, men har man silver kan man bara vara assisterande manager. Som assisterande så kan man få tillåtelse att hjälpa till med det mesta. Det ända man inte kan få tillåtelse att pilla med är lagkassan, lagnamnsbyte och stadiumbyggnationer. Men vad man få göra som assisterande bestämmer managern. Spelet är bara BETA än så länge och admins håller på att förbättra spelet till varje säsong.
   Just nu är spelet inne på säsong 8 och Sverige har välsigt bra landslag där U18, U21 och A-landslaget är på väg till VM. Det är första gången som alla tre är på väg mot VM samtidigt.
   Det kan kännas lite tråkigt då det är en del dödtid mellan matcherna och träningarna m.m. Men det finns ett forum som är väldigt aktivt och forumet är väldigt bra upplagt. Varje land har sina egna forum, och man kan med några lätta klick lägga till de forum man själv vill följa.
   Jag tycker att detta spel har väldig kompitens och är mycket roligare än spel som Managerzone och Hattrick m.m.

Några skärmdumpar


Vad jag ser fram emot under 2009

Ja, det nya året bjuder ju på en del roliga saker. Så som det årliga Sweden Rock Festival. Men det är inte riktigt säkert att vi skall åka. Vi kommer nog inte ha så mycket pengar när det väl bär av, då jag kommer vara pappaledig fram till veckan innan SRF.
   Men annars så finns det ju en hel del annat som är kul. Vi kan ju börja med de sport evenemang som jag ser fram emot.
     * VM i Friidrott 15-23 Augusti
     * Super Bowl 1 Februari
     * UEFA Champions League finalen 27 Maj
     * Fotbolls-EM för U21 (spelas här i Sverige) 15-29 Juni
     * Dragning för 2010 Fotbolls-VM i December
Sen finns det ju lite intressanta matcher i Elitserien, Allsvenskan och Superligan. Även en och annan kvalmatch för Svenska landslaget i Fotboll.
   För hoppningsvis så kommer det en och annan konsert som man kan se fram emot. Men för tillfället är det bara SRF som lockar inom musikuppträdande.
   Utöver dessa saker så är det mesta jag ser fram emot sådanna saker som har med familjen att göra. Så som när min far fyller halvt liv och jag en kvarts liv. Att få se N. ta sina första staplande steg utan något stöd. Även att få höra honom prata samanhängande ord, som bildar meningar.
   Nu har jag säkert glömt vissa saker, men man kan inte ligga på topp varje inlägg ;P


Jag blir så arg

Hade tänkt att blogga om min underbara morgon jag har haft idag, men mitt i bloggandet så kom L. med posten där jag hade fått ett brev från "Marantana AB"
   Det visade sig vara en fraktura på 199 kr från dem där de vill ta betalt av mig för att jag hade gjort ett test där jag kunde se hur gammal jag skulle bli.
  Sidan heter http://www.livsprognos.se/ och är verkligen värdelös. Testet tar ca 20-30 min att göra och sen får du reda på hur gammal du skulle bli med de matvanor och den livsstil du har i dagsläget. Påförsta sidan står det så här:

"Först ber vi dig göra ett test för att få veta hur ditt liv blir om du fortsätter leva som du lever idag. För att få fram ett kvalitativt resultat använder vi oss av data från Sveriges officiella statistik och från forskning inom hälsa och livslängd.


I nästa steg kan du uppgradera till GULD access vilket ger dig tillgång till allt material på vår hemsida, material som hjälper dig förändra eller förbättra de delar av ditt liv som du känner du vill fokusera på med guidning från vårt test.

I det sista och tredje steget så är det upp till dig att ta tillvara på kunskapen och göra det mesta och det bästa av informationen för att förbättra och förlänga ditt liv."

Jag uppfattade detta som att testet var gratis och om man sen ville ha hjälp med sin livsstil och matvanor så kunde man betala dem för att få tips. Men så var alltså inte fallet.
   Så mitt råd är att hålla sig borta från denna sida, om ni nu inte vill betala 200 kr för att få reda på när ni kommer dö. Sådanna här test finns ju lite överallt helt gratis på nätet annars.


Lite bilder från slutet av förra året

Japp, här kommer det lite bilder som är tagna under jul och nyår


Blomman som jag fick då jag fyllde 24.
L. har sedan tagit hand om den och nu har den 8 blommor och en knopp.
(på bilden är det 6 blommor en 3 knoppar)
Den hade 2 blommor när jag fick den (om jag inte missminner mig)


Några bilder där N. firar julen


N. var så trött efter allt firande så han somnades sittande i min famn.


Detta var hur våra välkomsdrinkar på nyårsafton såg ut.
Riktigt goda, med smak av mint och lakrits


Avslutar med lite bilder från igår då N. hade 38,7 graders feber och tillbringade dagen i min och L´s famn.
Finns mer bilder på mig då L. tar mycket mer bilder än vad jag gör på samma objekt.

Första inlägget 2009

Idag så är det den 2 Januari 2009. Detta blir alltså det första inlägget för detta år. Här hemma är det si så där. L. har varit sjuk och haft ont i hals så att hon tappade den ett tag. Men nu är hon åtminstonde bättre och troligen den som mår bäst av oss.
   Sämst är i alla fall N. som är så snorig och hängig. Han har bara varit uppe på benen i ca 5 min idag då han sprang runt lite med L. Efter det har han bara legat i min eller L´s famn. Medan han sov i min famn så kollade vi på en film. Nu sitter L. med N. i famnen och kollar på Ellen.
   Nu skall jag sätta mig med N. så att L. får springa ut på stan och handla de böcker hon måste ha.

RSS 2.0