Het mexikansk gratäng

Igår så kom L hem med en picnicbog (och inte ett picknickbord som jag tyckte hon sa...det roliga i det var att hon hade köpt det för 30kr/kg...Men när började Ica sälja bord/kg).
Jag fick som uppgift att laga iordning denna bog idag, så det var bara sätta sig och leta på nätet vad man kunde göra med denna bog. Efter lite letande så hittade jag ett recept på en gratäng som lät väldigt god plus att det mesta av ingredienserna hade vi hemma.
Receptet är väldigt lätt och det ända jobbiga jag hade var att stycka en hel bog till små tärningar (eftersom N ändå skulle äta av denna så passade jag på att göra så små bitar som möjligt från början). Det vart inte lättare av att N ville sitta i mitt knä medan jag styckade biten.
När jag var klar med gratängen och stoppat in den i ugnen så kom jag på att man kanske skulle ha något till den. För på morgonen när jag hittade receptet så tänkte jag att det skulle vara potatis i gratängen, men det var det ju inte, så jag fick ställa mig och vispa ihop pulvermos. Men det vart väldigt gott med mos till gratängen.
L hade fått förhoppningar redan i trapphuset då hon hade känt doften av något gott och hon vart inte besviken. Snarare sagt vart hon glad. Tror inte jag har sett henne så glad efter en hel dag med praktik någon gång tidigare.

För er som inte orkar följa länken:

Het mexikansk gratäng
4 portioner

500 g skinka eller bog, strimlad
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1 purjolök, strimlad

Sås:
2 dl grädde
2 dl köttbuljong
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek

1 dl riven ost
100 g nachips



Sätt ugnen på 225°.
Blanda kött med soja och chilipulver.

Lägg kött och purjolök i ugnssäker form.

Blanda grädde med köttbuljong, chilisås, salt och sambal. Häll över köttet. Strö över riven ost och grädda i ugn ca 20 minuter.
Stick ner chips före servering.


RSS 2.0