Suspekt Äppelpaj

Ja, då har man varit hos tandläkaren och fick laga två tänder. De var nämligen så att jag har två tänder som ligger emot varandra och det är lite svårt att hålla rent där. Men nu har jag fått lite tips. Så nu skall jag väll slippa hålen.
   Annars så har Jenny och grann Carro (Ja, det är sista dagen man kan kalla henne grannen då hon flyttar imorgon) varit här och ätit mat och förfestat på isbjörnar och diverse suspekta mjölkdrinkar.
   Jag ville göra lite efterrätt åt dem, men det brukar ju bli lite jobbigt då GC inte tål mjölk. Men jag hittade ett väldigt konstigt recept på äppelpaj som var utan mjölk. Det konstiga var att när jag läste det så lät det hela som ett skämt. Men det gjorde ju bara att jag inte kunde låta bli att göra den.
   Här är receptet.

100 st  Havregryn (Jag tog 1 dl, orkade inte räkna)
3 dl Vatten
5 dl Mjöl
17 cl Sirap
50 Skivor Äpplen (Jag tog 2 Äpplen)
7 msk Kanel (Jag använde mycket mindre)
1 krm Strösocker (Jag använde lite mer än det)

(Som ni förstår så är jag väldigt skeptisk redan här, efter ha läst hur mycket av varje indgrediens man skulle ha)

Tillagning

Ställ ugnen på 200 °

Blanda först degen. Tag en bunke. Kasta i havregrynen.Häll i vatten och rör om. Blanda mjöl och sirap i en enskild skål och skyffla sedan i det i bunken. Blanda väl. Om det inte blir till en bra deg så ställ den varmt och räkna till tvåhundrasextiofyra. Smörj och bröa en ugnsform och bred ut degen. Nu kan vi börja med fyllningen. Lägg äpplena hullerombuller i degformen och strö över kanel och socker. Ställ in i ugnen i 15 minuter.

Nu förstår ni säkert att jag skrattade väldigt mycket då jag läste det hela. Först skall man alltså räkna upp 100 st Havregryn och sen skall man kasta det i skålen. Sen om degen inte blir bra kan man ställa den varmt och räkna till 264.
Jag och L trodde inte att detta skulle smaka gott. Men oj vad fel vi hade. Eller fel och fel. Det var i alla fallgodare än vad vi trodde att det skulle vara.

Nu sitter jag själv här hemma då kvinnorna har dragit ut på stan och gjort den "ofarlig" som L sa precis innan hon gick. Hon menade att de skulle göra staden osäker, men hon var ganska rund under fötterna då hon skulle gå. Så det skall bli kul och se hur hon mår imorgon.
   N ligger så klart och sover redan. Vet inte riktigt vad jag skall göra. Blir väl troligen att se lite film eller något liknande.


Tandläkarbesök

Jaha, Idag är det tandläkarbesök för mig. Skall laga en tand och kolla hur det är med 2 andra. Det känns inte alls kul ekonomiskt eller mentalt.
   Men nu till roligare saker. Igår så gjorde jag om L's header. Vi ändrade också lite granna på hennes bakgrund. Den vart mycket bättre.

Semlor

Usch jag har blivigt väldigt dålig på att uppdatera bloggen känner jag.
   I Tisdags så bakade jag bullar. Både semelbullar och vaniljbullar. Men jag hade en liten son som sprng runt mina ben då jag skulle grädda dem och glömde bort att ändra från "Snabben" till över- och undervärme. Detta gjorde att bullarna fick färg men vart lite degiga. Men vad gör det. De smakar gott i alla fall.
   På kvällen i Tisdags så bjöd vi över Kina och Ki, men det var bara Ki som kom. Självklart var det ju för att äta lite hembaktasemlor. L gjorde iordning fyllning med vaniljsås och Baileys, samt vispgrädde med Baileys. Det vart riktigt gott. Ikväll skall vi göra om det hela, men blir nog bara jag och L ikväll.

Här är två bilder på semlorna


Barnbilstol??

Mor min ringde idag och frågade om vi ville ha en Barnbilstol som de hade hittat. För vi har ju önskat oss pengar till en barnbilstol till N, då han fyller år. Och nu hade morsan hittat en billig. Så när vi sa att den ville vi ha så bestämde de sig för att åka till U-a. Så vi kommer troligen få besök imorgon. Då åker mina rosa hjärtbullar fram. Jag tror och hoppas att Melinda kommer tycka om dem.

65 Miljoner på V75

I söndags så var vi och kollade upp N's hosta. Det visade sig att han hade öroninfektion och har nu gått på penselin. I morse så var sista dosen. Det var mycket jobbigt att ge honom den då han inte tyckte om den och det är skönt att det hela är över nu.
   För tillfället så sitter L och N och väljer hästar till morgondagens V75. Det är chans på 65 000 000 kr för en ensam vinnare.

Installera om Windows

Det var ett tag sen jag bloggade. Men har haft problem med datorn och har fått lov att installera om Windows. Allt funkar bättre nu, men det är jobbigt att installera alla små program som man är van vid att ha. Men tror jag är rewlativt klar med det nu. Vet att jag inte skaffat winrar ännu, och det är ju ett program jag använder ganska ofta. Men det får bli senare.

Poker på nätet

Har sen pokerkvällen varit väldigt sugen på att spela poker på nätet igen. Men jag slutade ju av en anledning. Men när Expekt har "Februari Freeroll Fever" så var det ju värt att ladda ner den klienten och spela lite. Visst Freerolls är inte så kul, men deg gör inget då det känns som om att man blir blåst, man har ju inte satsat något.
   Nej, nu börjar den tunering som får bli min sista för idag.

Bakdag

Idag var det nästsista dagen innan jästen gick ut, så jag bestämde mig för att baka lite bullar. Har velat gjort en sak bra länge, men märkte att jag faktiskt skulle ha haft mer vaniljsocker i dem så de fick lite mer smak. Med andra ord första försöket på dessa vart misslyckade.
   Men jag är inte bitter för det inte. Nej, när jag kom tillbaka till datorn efter allt bakande så väntade en trevlig överaskning via MSN.


Poker

Igår så var det poker kväll. Jag åkte själv till anders, medan L och N stannade hemma och umgicks med Carro, som hade kommit på besök och även tagit med sig sin lillasyster.
   När jag kom till Ä-by så tog det inte långtid innan Sara med familj kom. Så då började vi göra i ordning maten. Min lott föll på att roa Zack. Det var riktigt kul, då Z för en gångskull var lekbusig istället för bara busig.
   Efter maten så fick vi kladdkaka, som jag hade kastat ihop, då A hade blivigt sugen på efterrätt. Medan vi åt den så kom de andra grabbarna som skulle vara med och spela poker. Så när Ronny var klar med kladdkakan så kopplade han in PS2:an så att de som åkte ur kunde roa sig med GH.
   Pokern gick så där. Jag vann den första omgången, men förlorade de andra. R vann två gånger, måste ha varit ölen som hjälpte honom, för jag har nog aldrig sett R så full. Men sen vart han trött och smått bakfull. Så den sista omgången vann Robert efter att jag nästan blivit tvingad all-in, samtidigt som A också gick all-in. Så de som vart lottlösa igår var A och Kristian, som vart lottlös på två fronter ;P

Dopkalas

Idag så var jag och N på dopkalas. N fick då unga Psalmboken på CD. För övrigt så fick vi tårta och kaffe. kände ingen som kom dit , var inte en s någon där, som brukar gå på ÖF på St.Per (där vi var). Men hittade några trevliga unga föräldrar som jag satt och pratade med under fikat.

Sluta själ min luft!!

Idag så hade L BLINGOparty här hemma. Så jag passade på att gå till Ugn och prata lite skit. Få lite uppdateringar vad som händer på jobbet m.m.
   Det snöade när jag gick dit, men det var inte så kallt. Så det var ganska skönt att gå på en prommenad. När jag väl var framme så vart jag bjuden på kaffe och så spelade vi lite PES. Riktigt bra spel. Jag bnlir alltid sugen på att skaffa PS3 när jag är över till Ugn. Det finns ju så mycket bra fördelar med att ha en PS3:a istället för en PS2:a. Men just nu får jag nöja mig med min PS2:a som är chippad och lätt att skaffa spel till ;P
   Mitt intresse för bak, tvspel och photoshop har kommit tillbaka. Photoshop har ni ju märkt lite då jag har lagt upp några bilder som jag nydligen gjort.
  Nej, nu tror jag faktisk att jag skall spela lite tvspel.

Sova sova säng säng säng!!!

I natt vid halv tre så vaknade N och då jag gick för att "natta om" honom så stod han upp i spjälsängen, skit glad att jag kommer inte och ville absolut inte lägga sig ner. Så det vara bara att ta med honom in till våran säng, där han somnade. Men våran lilla son vill inte ligga still i våran säng, utan han lägger sig gärna vågrätt i sängen så att han nddar mig och L samtidigt. Dettta i sin tur gör att jag hoppar mer och mer ut ur sängen och vaknar till då jag håller på att ramla ur sängen. Lägger om N så att han ligger normalt så vi alla får plats, då börjar han knuffa mig ur sängen igen, så jag spänner mig och lyckas med hjälp av det stanna var i sängen, men jag sover inte så skönt efter det. Så när klockan sen är halv åtta och det är dags att gå upp för dagen, så mår min kropp piss och jag är jätte seg i huvudet.

Vid tiotiden så somnar N för sitt första pass för dagen. och jag tänkte då att jag skulle vila lite jag också. Men innan jag gick och la mig så fixade jag en diskmaskin. Detta gjorde att jag bara han lägga mig på sängen så vaknade N.
Så det var bara att vara uppe och roa honom så mycket man kunde och orkade.
När jag sen var inne på tredje eller sjunde andningen så vill N sova igen. Jag som var alldeles för pigg för att vila har fixat en historia till forumleken Werewolf, där jag är spelledare. Sen satte jag mig här och började skriva detta inlägg. Nu vaknade N och sitter nu mera i mitt knä.
Skall se till att han får lite mellanmål snart.

Nya grannar

Ja, nu har vi fått nya grannar i kvarteret. Syrran flyttade in igår, samtidigt som vi fick reda på att L's kusin också bor i området. Kul för N att ha så mycket släkt i närheten.
   Idag så var vi över till syrran för att kolla hur hon hade det. Det var en väldigt mysig liten etta hon skaffat sig. När vi ändå var där på besök så passade vi på att snyllta till oss lite mat, skönt det så slapp vi laga något. Men vi får väl bjuda tillbaka senare. Roligt var att syrran inte hade några kryddor hemmaså det vart okryddat, men starkt vart det ändå. Syrran hade nämligen tagit fel på paprika och Spansk röd peppar. hur man nu kan göra det men det är väl inte så lätt alla gånger.

Photoshop

Jag hittade en tävling där man skulle kobinera två filmer till en. Jag har haft idéen bra länge och gjorde nu bilden.


Trevligdag.

Igår var en väldigt trevlig dag. Allt började med tandläkarbesök för mig och L. När vi kom hem så var det dags för N att sova lite middag.
   När N hade sovit klart så var det dags för hela familjen att gå och handla. Vi passade även på att vara barnvakt åt grannungarna, som alltså fick följa med. Så igår var jag och L trebarnsfamilj. Det gick väldigt bra, alla ungarna var lugna i vagnarna. Efter storhandlandet så gick vi hem och som tack för barnvaktandet så fick vi fika med hemmalagade semlor.
   När vi hade fikat klart så ringde min mor och sa att de var klara med de ärenden de hade på stan och ville nu komma förbi på fika. (hon hade ringt och förvarnat oss då vi var och handade) Så det var bara att gå hem och göra iordning kaffet.
   När mor hade lämnat oss så var klockan ganska mycket och N var trött, så vi nattade honom och gjorde sen iordning maten, som vi åt till filmen Tropical Thunder.

Det ser bra ut

Alpina-Vm startar om två dagar. Det hela startar med ett Super-G på damsidan. Idag var det, det sista VC Super-Gloppet innan VC och Sverige hade två personer på pallen. Pärsson på andra plats och Lindell-Vikarby på en tredje.
Vann det gjorde Vonn, som får anses som det störrsta hindret för de svenska tjejernas framfart.


RSS 2.0