Conquer Club

Ett annat internetspel jag spelar är Conquer Club.
   Detta är som det gamla hedlig brädspelet RISK. Man startar alltså med några få armer slumpvist utsatta. Sen gäller det att med strategi och tur slå ut de andra motspelarna.
   Sidan utvecklas hela tiden, med nya kartor (de är i skrivande stund 108 kartor + 3 stycken som håller på att testas) och olika sätt att vinna.
   För att ha en liten ranking i spelet så vinner man poäng från de man vinner över, så ledes förlorar man poäng om man förlorar ett spel.
   Forumet är bra upplagt, och varje land kan/har gjort forum för det landets modersmål. Sen finns här ett forum för strategi på de olika kartorna och även ett för de idéer man har till nya kartor.
   Man kan sponsra spelet genom att bli preemiummedlem och då kan man spela hur många spel man vill samtidigt, annars så finns det en begränsning på att ha 4 spel igång samtidigt. Jag själv tycker att 4 spel räcker bra. Det kan bli lite tråkigt när man möter sådanna som "tar lång tid på sig" (inte spelar så ofta och låter tiden gå ut). För det är så att varje turn så har man 24 timmar på sig att göra den (efter att man påstartad sin turn har man 1 timme på sig att avsluta den). Men jag brukar spela "freestyle" alltså alla på en gång om man är fler än 4 spelare. Man kan vara mellan 2-8 spelare på en karta. I "freestyle" så har alla 24 timmar på sig att göra sin turn, så då kan man i alla fall spela en turn varje dag. annars kan man ju få vänta i 48 timmar innan man själv får spela om man möter 2 st som inte spelar så ofta.
   Om man skulle missa sin turn 3 gånger under ett spel så är man "dead beat", det beyder att man förlorar spelet för att inte förstöa spelet för de andra motståndarna.
   Om man skulle åka bort och inte kunna komma åt internet på en vecka eller så så brukar de flesta spelare har överseende med detta om man meddelar i tid att man skall åka bort. Då om man är fairplayer så drar man ut så mycket som möjligt på sina 24 timmar så att den som åker bort har så stor chans som möjligt att hinna tillbaka till sin turn innan han blir "dead beat"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0