Martha Stewart

Satt och kollade på Martha Stewart idag. De ägnade programet åt St. Patrick's day. Då var det en irländare där och gjorde en fruktpaj som såg riktigt god ut. Så nu har jag suttit och översatt hela receptet från de amerikanska måtten till de matematiska måtten vi använder här i Sverige.
   Jag har även översatt ett annat recept jag vart sugen på för någon vecka sen. Orkar inte fler för tillfället, men har hittat några andra kakor jag skulle vilja testa att göra.

Här kommer receptet på den Irlänska Fruktpajen

4 msk (ca 60g) Smör/margarin
2,5 dl Grovhackad rabarber
2,5 dl Skalad och grovhackad äpple
4 msk Whiskey
3,5 dl Farinsocker
3,5 dl Havregryn
2,5 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Kanel
0,5 l Blandade frukter
2,5 dl Grädde
2 msk Florsocker
1 msk Baileys


1. Sätt ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsäker from.

2. Rör ihop rabarber, äpplen, whiskey och 1,2 dl farinsocker i en medelstor kastrull på låg värme.
Kocka under omrörning tills frukten blir mjuk, ca 10 minuter

3. Under tiden så blanda ihop havremjöl, mjöl, bakpulver, 1 tsk kanel, smält smör och resterande av farinsockret i en stor skål


4. Rör ner de blandade bären och återstående kanelen i rabarberblandningen. Häll hälften av fruktblandningen jämnt i formen.
Strö hälften av mjölblandningen över fruktblandningen.
Toppa med resterande fruktblandningen och sedan resten av mjölblandning


5. Grädda i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 35-40 minuter


6. Medan pajen gräddas så blanda grädde och Florsocker i en skål.
Vispa med en elvisp.
Vispa tills mjuka toppar formar sig, rör i Baileys.
Servera pajen varm med Baileysvispgrädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0